Tips over stoelen

Bureaustoel of fauteuil: welke is beter?

Deel:

Wilt u weten of een stoel of een fauteuil geschikt is voor uw kantoor? Bij 365BureauStoel lossen we al uw twijfels op, zodat u de beste optie kunt kiezen als het op werk aankomt.

Met de komst van telewerken brengen we een groot deel van de dag zittend in een bureaustoel of fauteuil door. Dat betekent dat we zeer veeleisend moeten zijn als het erom gaat te weten wat het meest aan te bevelen is bij het werken in een kantoor- of thuiskantooromgeving.

De belangrijkste criteria die wij hanteren om het meest geschikte model te kiezen zijn meestal comfort, ergonomie, design, kwaliteit van de materialen en prijs.  Eén van de meest voorkomende vragen die velen van u ons stellen wanneer u een bureaustoel of een fauteuil gaat kopen, is: welke is beter?

Dat antwoord is helaas niet gemakkelijk te geven, want niet alle gebruikers zijn hetzelfde en ieders voorkeuren zijn verschillend. Voor sommigen zijn aspecten zoals comfort essentieel, terwijl voor andere gebruikers aspecten zoals prijs of ergonomie belangrijker kunnen zijn,

Om u te helpen een keuze te maken en te bepalen welke stoel het beste bij u past, zullen we de belangrijkste verschillen tussen een bureaustoel en een fauteuil eens nader bekijken:

Verschillen tussen bureaustoel en fauteuil

  • - De bureaufauteuil is aanzienlijk groter: zowel de rugleuning als de zitting zijn opgevuld voor meer comfort.
  • - Het gebruik is verschillend: fauteuils worden hoofdzakelijk gebruikt in directiekantoren of vergaderzalen voor leidinggevend personeel, terwijl bureaustoelen op grotere schaal worden gebruikt.
  • - Ook de materialen zijn verschillend: fauteuils zijn meestal gemaakt van leer, terwijl bureaustoelen meestal gemaakt zijn van modernere technische materialen die ademend zijn of onderhoud en reiniging vergemakkelijken.
  • - Bij bureaustoelen neigt het ontwerp ertoe gevarieerder te zijn, terwijl bureaufauteuils een meer klassieke en uitgesproken stijl hebben die niet zo veranderlijk is.
  • - Bureaustoelen zijn over het algemeen technologisch geavanceerder en bieden meer gevarieerde en verfijnde verstelmechanismen dan bureaufauteuils.
  • - Bureaufauteuils zijn over het algemeen steviger en hebben een hogere belastbaarheid dan bureaustoelen.

Wat is beter voor uw kantoor: stoel of fauteuil?

Bij 365BureauStoel houden we van beide opties als het op werk aankomt, hoewel het waar is dat, afhankelijk van uw situatie, het ene of het andere type u beter zal passen.

Zoals u ziet, heeft elke categorie bureaustoelen of fauteuils zijn voor- en nadelen. Wij bij 365BureauStoel, als professionals op het gebied van bureaustoelen, zijn er duidelijk over dat bij het kiezen van de beste stoel voor op kantoor of uw thuiskantoor, u zich in de eerste plaats moet afvragen waarvoor u de stoel gaat gebruiken en wat voor werk u gaat doen.

Als u bijvoorbeeld uw eigen baas bent, een manager bent of regelmatig belangrijk bezoek ontvangt, geeft het een beter beeld van status om een bureaufauteuil te bezitten.

Als u daarentegen een meer dynamische kantoorbaan hebt waarbij u veel beweegt en vaak opstaat, dan zal een bureaustoel u veel beter van dienst zijn dan een bureaufauteuil.

Laten we het eens in detail bekijken:

  • - afmetingen: bureaufauteuils zijn over het algemeen groter en steviger dan bureaustoelen. In die zin is het belangrijk, alvorens uw toekomstige bureaustoel of bureaufauteuil te kopen, twee aspecten in verband met de afmetingen te analyseren. Ten eerste: de ruimte waarin u gaat werken, om vrije ruimte te hebben voor zowel de bewegingen als de uit te voeren bewegingen. Ten tweede is het ook zeer belangrijk rekening te houden met het gewicht en de grootte van de persoon die het zal gebruiken.
  • - ontwerp:Over het algemeen hebben bureaustoelen een gedurfder, moderner ontwerp en een grotere verstelbaarheid. Bureaufauteuils daarentegen hebben meestal een meer klassiek ontwerp, waarbij comfort en gemak op de eerste plaats komen.De materialen waarvan zij zijn gemaakt, zijn gewoonlijk van hoge kwaliteit, zoals leder of pelzen. Een mooi voorbeeld is onze fauteuil Nuremberg.
  • - economie: dit is waarschijnlijk het punt waarop er de minste verschillen zijn.Beide categorieën, bureaufauteuils en bureaustoelen, bieden een uitgebreide keuze aan prijzen, in onze catalogus vindt u bureaufauteuils of bureaustoelen met prijzen van meer dan 400 euro en veel goedkopere alternatieven.

Vond u deze informatie nuttig? Bedenk dat we bij 365BureauStoel een ruim assortiment ergonomische stoelen, bureaustoelen en gamestoelen hebben, zodat u comfortabel op uw kantoor kunt werken.

Bezoek onze 365BureauStoel website, en mis onze kortingen niet!