Tips over stoelen
Maria Fernanda Casique

Een bureaustoel of een luxe bureaustoel: welke is beter?

Deel:

Wilt u weten of een bureaustoel of een luxe bureaustoelgeschikt is voor uw kantoor? Bij 365Bureaustoel nemen we al uw twijfels weg, zodat u de beste optie kunt kiezen als het op werk aankomt.

Met de komst van thuiswerken brengen we een groot deel van de dag zittend in een bureaustoel door. Dat betekent dat we zeer veeleisend moeten zijn als het erom gaat te weten wat het meest aan te bevelen is bij het werken in een kantoor- of thuiskantooromgeving.

De belangrijkste criteria die wij hanteren om het meest geschikte model te kiezen zijn meestal comfort, ergonomie, design, kwaliteit van de materialen en prijs.  Eén van de meest voorkomende vragen die velen van u ons stellen wanneer u een bureaustoel of een luxe bureaustoel gaat kopen, is: welke is beter?

Dat antwoord is helaas niet gemakkelijk te geven, want niet alle gebruikers zijn hetzelfde en ieders voorkeuren zijn verschillend. Voor sommigen zijn aspecten zoals comfort essentieel, terwijl voor andere gebruikers aspecten zoals prijs of ergonomie belangrijker kunnen zijn,

Om u te helpen een keuze te maken en te bepalen welke stoel het beste bij u past, zullen we de belangrijkste verschillen tussen een bureaustoel en een luxe bureaustoel eens nader bekijken:

silla o sillón

Verschillen tussen bureaustoel en luxe bureaustoel

  • De luxe bureaustoel is aanzienlijk groter: zowel de rugleuning als de zitting zijn gevoerd voor meer comfort.
  • Het gebruik is verschillend: luxe biureaustoelen worden hoofdzakelijk gebruikt in directiekantoren of vergaderzalen voor leidinggevend personeel, terwijl bureaustoelen op grotere schaal worden gebruikt.
  • Ook de materialen zijn verschillend: luxe bureaustoelen zijn meestal gemaakt van leer, terwijl bureaustoelen meestal gemaakt zijn van modernere technische materialen die ademend zijn of onderhoud en reiniging vergemakkelijken.
  • Bij bureaustoelen is het design gevarieerder en zijn er ook meer opties qua kleuren, terwijl luxe bureaustoelen een meer klassieke en uitgesproken stijl hebben die niet zo veranderlijk is.
  • Bureaustoelen zijn over het algemeen technologisch geavanceerder en bieden meer gevarieerde en verfijnde verstelmechanismen dan luxe bureaustoelen.
  • Luxe bureaustoelen zijn over het algemeen steviger en hebben een hogere belastbaarheid dan bureaustoelen.

Wat is beter voor uw kantoor: een bureaustoel of luxe bureaustoel?

Bij 365Bureaustoel houden we van beide opties als het op werk aankomt, hoewel het waar is dat, afhankelijk van uw situatie, het ene of het andere type beter bij u zal passen.

Zoals u ziet, heeft elke categorie bureaustoelen zijn voor- en nadelen. Wij bij 365Bureaustoel, als professionals op het gebied van bureaustoelen, zijn er duidelijk over dat bij het kiezen van de beste bureaustoel voor op kantoor of uw thuiskantoor, u zich in de eerste plaats moet afvragen waarvoor u de bureaustoel gaat gebruiken en wat voor werk u gaat doen.

silla o sillón

Als u bijvoorbeeld uw eigen baas bent, een manager bent of regelmatig belangrijk bezoek ontvangt, geeft het een betere status om op een luxe bureaustoel te zitten.

Als u daarentegen een meer dynamische kantoorbaan hebt waarbij u veel beweegt en vaak opstaat, dan zal een ergonomische bureaustoel u veel beter van dienst zijn dan een luxe bureaustoel.

Laten we de verschillen eens in detail bekijken:

  • Afmetingen: Luxe bureaustoelen zijn over het algemeen groter en steviger dan bureaustoelen. In die zin is het belangrijk, alvorens uw toekomstige bureaustoel of bureaufauteuil te kopen, twee aspecten in verband met de afmetingen te analyseren. Ten eerste: de ruimte waarin u gaat werken, om vrije ruimte over te houden. Ten tweede is het ook zeer belangrijk rekening te houden met het gewicht en de grootte van de persoon die de bureaustoel zal gebruiken.
  • Ontwerp: Over het algemeen hebben bureaustoelen een gedurfder, moderner ontwerp en een grotere verstelbaarheid. Luxe bureaustoelen daarentegen hebben meestal een meer klassiek ontwerp, waarbij comfort en gemak op de eerste plaats komen. De materialen waarvan zij zijn gemaakt, zijn gewoonlijk van hoge kwaliteit, zoals leder. Een mooi voorbeeld is onze Atlanta luxe bureaustoel.
  • Budget: dit is waarschijnlijk het punt waarop er de minste verschillen zijn. Beide categorieën, luxe bureaustoelen en bureaustoelen, bieden een uitgebreide keuze aan prijzen, in onze catalogus vindt u luxe bureaustoelen en bureaustoelen met prijzen van meer dan 400 euro en veel goedkopere alternatieven.

Vond u deze informatie nuttig? Bedenk dat we bij 365Bureaustoel een ruim assortiment ergonomische bureaustoelen, bureaustoelen en gamestoelen hebben, zodat u comfortabel op uw kantoor kunt werken.

Bezoek onze 365Bureaustoel webwinkel, en maak gebruik van onze kortingen!