Monitorstandaards

Ontdek bij 365Bureaustoel een uitgebreid assortiment monitorstandaarden die zijn ontworpen om je ergonomie op het werk te verbeteren. Upgrade vandaag nog je werkplek!
Product toegevoegd aan winkelwagen
Responsive image

VOORDELEN VAN HET GEBRUIK VAN EEN MONITORSTANDAARD

In een steeds digitalere wereld is het gebruik van een computer essentieel geworden in onze dagelijkse routine, zowel op het werk als thuis. Om de kijkervaring te verbeteren en vermoeidheid te verminderen, zijn monitorstandaards erg populair geworden. Hier zijn de voordelen ervan.

 • 1. Verbeterde ergonomie:
  Verstelbare standaards helpen om de monitor op de juiste hoogte en onder de juiste hoek te houden, waardoor de spanning op de nek en rug wordt verminderd.

 • 2. Ruimtebesparing:
  Door het scherm omhoog te brengen, maken standaards ruimte vrij op je bureau, perfect voor kleine werkplekken.

 • 3. Flexibiliteit:
  Standaards stellen je in staat om de hoogte, kanteling en rotatie aan te passen, waardoor een gepersonaliseerde kijkervaring wordt geboden.

 • 4. Verbeterde esthetiek:
  Naast hun functionaliteit hebben standaards vaak een modern ontwerp dat de uitstraling van je werkruimte verbetert.

Responsive image

BESCHIKBARE SOORTEN MONITORSTANDAARDS

Wanneer je besluit te investeren in een monitorstandaard, kom je een breed scala aan opties tegen op de markt. Elk type standaard heeft zijn eigen kenmerken en voordelen. Hier zijn enkele van de meest voorkomende types. Monitorarmen: zeer flexibel, laten hoogte, kanteling en rotatie aanpassen. Wandmontagestandaards: besparen ruimte door de monitor aan de muur te bevestigen, ideaal voor vaste opstellingen. Pedestalstandaards: eenvoudig en stijlvol, verhogen de monitor tot een vaste hoogte. In hoogte verstelbare standaards: een kosteneffectieve optie om de ergonomie te verbeteren.

Responsive image

HOE DE BESTE MONITORSTANDAARD TE KIEZEN

Bij het selecteren van de beste monitorstandaard is het belangrijk om verschillende factoren te overwegen om ervoor te zorgen dat deze aan jouw behoeften en voorkeuren voldoet. Hier zijn enkele tips om je te helpen bij je keuze:

 • 1. Grootte en gewicht van de monitor
  Zorg ervoor dat de standaard die je kiest compatibel is met de grootte en het gewicht van je monitor. Raadpleeg de specificaties van de fabrikant voor deze informatie.

 • 2. Type vereiste aanpassingen
  Beslis welk type aanpassingen je nodig hebt. Als je een breed scala aan bewegingen wilt, kan een verstelbare monitorarm de beste keuze zijn. Als je alleen de hoogte wilt aanpassen, kan een in hoogte verstelbare pedestalstandaard voldoende zijn.

 • 3. VESA-compatibiliteit
  Controleer of je monitor compatibel is met de VESA-standaard, die het montagesysteem is dat door de meeste monitorstandaards wordt gebruikt. Hiermee kun je ervoor zorgen dat de monitor goed op de standaard past.

 • 4. Ontwerp en esthetiek
  Overweeg het ontwerp en de esthetiek van de standaard, zodat deze goed in je werkruimte past. Standaards zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen en afwerkingen, dus kies er een die bij je persoonlijke smaak past.

HOE INSTALLEER IK EEN MONITORSTANDAARD?

Nadat je de juiste monitorstandaard voor je monitor hebt gekozen, is de installatie over het algemeen eenvoudig. Hier zijn de basisstappen voor het installeren van een monitorstandaard:

 • Verzamel de benodigde gereedschappen: Zorg ervoor dat je alle benodigde gereedschappen bij de hand hebt, meestal een schroevendraaier, een moersleutel en de montagehardware die bij de standaard wordt geleverd.

 • Vind de juiste locatie: Beslis waar je de standaard op je bureau of aan de muur wilt plaatsen en markeer de locatie.

 • Bureaumontage: Als je een bureaustandaard gebruikt, bevestig dan de basis aan het bureau volgens de instructies van de fabrikant.

 • Wandmontage: Als je een wandmontagestandaard installeert, gebruik dan een waterpas om ervoor te zorgen dat deze waterpas staat en bevestig vervolgens de standaard aan de muur.

 • Monteer de monitor: Bevestig ten slotte de monitor aan de standaard volgens de meegeleverde instructies. Zorg ervoor dat deze stevig en veilig is bevestigd.

Responsive image

Samengevat bieden monitorstandaards tal van voordelen, waaronder verbeterde ergonomie, ruimtebesparing en meer flexibiliteit. Bij het kiezen van een standaard, overweeg het type dat het beste bij je behoeften past en volg de installatie-instructies om te genieten van een comfortabelere en efficiëntere werk- of entertainmentervaring.