Ergonomie en gezondheid
Carlos Fernández Carbonell

Bureaus met wielen

Deel:

Bureaus op wielen kunnen een geweldige optie zijn als je flexibiliteit en mobiliteit nodig hebt in je kantoor. Laten we eens kijken in welke gevallen het aan te raden is om een bureau op wielen te kiezen.

Heb je een bureau met wielen nodig voor je kantoor?

Je hebt tijdens het schoonmaken van je kantoor of bij het herinrichten van de ruimte vast wel eens gemerkt hoe lastig het kan zijn om je kantoormeubels te verplaatsen. Het bureau is meestal een van de meest gebruikte meubels. Daarom moeten we dit meubelstuk ook regelmatig schoonmaken om de ergonomie en nette werkomgeving te behouden. We weten dat een bureau op wieltjes handig kan zijn om dit makkelijker te maken. Bovendien heeft dit als voordeel dat je geen plotselinge of zware bewegingen hoeft te maken als je het bureau moet verplaatsen. Ongelooflijk, toch?

 Ventajas de las mesas de ordenador con ruedas

Zoals we in eerdere artikelen hebben besproken, is de computer of laptop het hulpmiddel dat de leden van een organisatie verbindt. Maar een computer bevordert ook communicatie, productiviteit, teamwork en creativiteit. Om uitstekend werk te kunnen leveren is het essentieel om de benodigde elektronische apparatuur te hebben. Maar het is ook belangrijk om ondersteunende middelen te hebben, zoals whiteboards, bureaus, krukken, staande bureaus, enzovoort. Deze stellen ons in staat om comfortabel te werken vanaf de computer en voldoende ruimte te hebben voor andere ondersteunende elektronische apparatuur en kantoorbenodigdheden. Bureaus op wielen kunnen een geweldige oplossing zijn.

Voordelen van bureaus op wielen

Mobiliteit en reiniging

Wanneer je bureau wielen heeft is het vrij eenvoudig om de kantoorruimte opnieuw in te richten. Hiermee kun je een verfrissend gevoel geven, het bedrijfsimago verbeteren en persoonlijkheid toevoegen. Op deze manier is de herorganisatie van de bedrijfsruimtes praktisch en functioneel.

Ook het schoonmaken van de ruimtes wordt eenvoudiger. Desinfecteren van de werkplek is essentieel om een gezonde en prettige werkomgeving te behouden.

Bovendien zul je met de juiste wielen geen problemen ervaren en loop je geen risico dat de vloer er door schuiven onaantrekkelijk uit gaat zien. Daarom zijn bureaus op wielen altijd een goede optie voor schone en flexibele ruimtes.

 Mesas de ordenador con ruedas

Bureaus op wielen creëren lichte ruimtes

Het bureau op wielen zal lichter zijn. Over het algemeen zijn meubels op wielen vrij licht en vergemakkelijken ze het werk in lijn met het concept van ergonomie. We raden aan dat het meubilair op elk moment vergrendeld of geïmmobiliseerd kan worden om ongelukken te voorkomen en tegen te gaan dat het bureau beweegt terwijl je aan het werk bent.

De prijs is een andere aantrekkelijke eigenschap van bureaus op wielen. Bovendien geeft dit type bureau je rust omdat je je geen zorgen te maken over het gewicht: je het bureau met één hand verplaatsen.

Mooi design

Er zijn verschillende ruimtes, naast je werkplek, waar je bureaus met wielen kunt gebruiken. Ze zijn geweldig voor samenwerkingsruimtes, ontspannings- of eetgedeeltes, om archieven en materialen op te plaatsen, enzovoort. Er zijn verschillende stijlen beschikbaar, zodat je zeker een model vindt dat bij je bedrijfsimago past. Denk aan ovale, rechte, ronde of rechthoekige bureaus met wielen, en je kunt kiezen voor een industriële, klassieke, moderne, verfijnde stijl en meer! Uiteraard allemaal passend bij het kleurenpalet dat je hebt gekozen.

Als je het juiste design van je ergonomische, aantrekkelijke en functionele bureau met wielen wilt bepalen, vraag jezelf dan af wat je behoeften zijn maar ook wat voor soort stijl je wilt weerspiegelen.

Denk na over het comfort dat het meubilair moet bieden, evenals bepaalde essentiële voorwaarden om ergonomische werkplekken te verkrijgen. Hierbij kun je denken aan flexibiliteit, de mogelijkheid tot hoogteverstelling en maximale gewichtsondersteuning.

Nadelen van bureaus met wielen

Desventajas de las mesas de ordenador con ruedasBureaus met wielen kennen meer voordelen dan nadelen, maar het is altijd belangrijk om rekening te houden met mogelijke nadelen die we kunnen tegenkomen. Afhankelijk van de fabrikant kunnen sommige bureaus met wielen minder gewicht dragen dan conventionele bureaus. Dit kan resulteren in een kortere levensduur. Zoals we eerder hebben vermeld, is vergrendeling essentieel. Als het meubilair deze ergonomische functie niet heeft, is het beter om het bureau niet te gebruiken en andere opties te overwegen. Dit om ongelukken te voorkomen en de veiligheid van de werkplek te waarborgen.

We raden aan om geen bureau op wielen te gebruiken wanneer deze is gemaakt van een fragiel materiaal zoals plastic. De bestendigheid hiervan op korte en middellange termijn is twijfelachtig, wat een veiligheidsrisico met zich meebrengt en een onverwachte uitgave kan betekenen. Ook raden we aan om het bureau voor specifieke doeleinden te gebruiken. Meubels kunnen ergonomisch minder geschikt worden wanneer we ze multifunctioneel gebruiken, omdat ze snel vol raken, rommelig worden en hun levensduur wordt verkort.

Verschillende opties voor bureaus met wielen

Opklapbare bureaus

Opklapbare bureaus kunnen in enkele minuten worden ingeklapt en opgeborgen. Dit houdt de werkruimte georganiseerd, geeft flexibiliteit en kan handig zijn om een flexibele werkplek te creëren. Houd er rekening mee dat dit type meubilair ook wieltjes heeft.

Modulaire bureaus met wielen

Dit soort bureau omvat een praktisch modulair systeem, ideaal voor het opzetten van een ergonomische en functionele werkplek. Ze hebben modules of compartimenten waar je de laptop of computer kan plaatsen, zodat de zichtlijn op het scherm staat. Het is aan te raden om een verstelbaar bureau te kiezen, zodat het toetsenbord binnen handbereik is en de onderarmen in een hoek van 90° gezet kunnen worden, waarbij de ellebogen ontspannen op een oppervlak kunnen rusten. Bovendien hebben sommige bureaus met wielen compartimenten voor het opbergen van informatie of kantoorbenodigdheden, evenals een ruimte voor het plaatsen van de CPU of computerkast.

Het zijn in feite ergonomische meubels die geschikte ondersteuning bieden voor onze hulpmiddelen, zoals kopieer- en afdrukapparatuur. Er zijn ook ladeblokken op wielen die we in de hoeken van het kantoor kunnen plaatsen, of onder het bureau in een positie waar het meubilair onze gewrichten niet in de weg staat.

Het materiaal van de wielen is belangrijk

Het belang van het materiaal van de wielen is vergelijkbaar met wanneer je bureaustoelen met wielen voor in je kantoor koopt. Daarom is het belangrijk om voorzorgsmaatregelen te nemen en een bureau met wielen aan te schaffen dat gemaakt is van hoogwaardige materialen die de bestendigheid ervan garanderen. Dit zal ook helpen om de vloer te beschermen, of het dit nu parket, tapijt, vloerkleed of marmer is.

Je kunt kiezen voor wielen van rubber, wat een geschikt materiaal is voor elk type vloer, niet krast en van goede kwaliteit is. En het beste van alles is dat het geluiddempend is. Dit type materiaal zorgt ervoor dat je zowel je bureau als je bureaustoel altijd ergonomisch blijft.