Gaming stoelen

Zijn gamestoelen goed voor je rug?

Deel:

Tegenwoordig zitten we steeds vaker achter het beeldscherm: om te werken, te studeren en zelfs om te gamen. Dit betekent dat, als we geen goede stoel kiezen, onze rug eronder zal lijden. Een gamestoel kan ons vele voordelen bieden voor ons welzijn tijdens het zitten, maar zijn gamestoelen ook goed voor de rug? Bij 365BureauStoel nemen we al je twijfels weg.

Is de gamestoel de beste optie voor je rug?

De gamestoel is ideaal voor iedereen die urenlang achter het beeldscherm zit, maar om rugkwalen te voorkomen, moeten we alle eigenschappen leren kennen om te achterhalen welke stoel de beste voor ons is.

Een witte gamestoel heeft meestal een sportief en opvallend ontwerp, waarbij de bijbehorende functies tal van voordelen bieden voor hun gebruikers:

  • Dit type stoel helpt je bij het verbeteren van je lichaamshouding, waardoor het risico op rug- en nekpijn zoveel mogelijk wordt uitgesloten.

  • Je kunt je gebruikerservaring verbeteren, dus de stoel geeft je voordelen ten opzichte van je tegenstanders zeker als je een frequente gamer bent.

  • Ze zijn comfortabel en stabiel, zodat ze langdurig kunnen worden gebruikt zonder dat we onze rug tekort doen.

  • De zitting is ergonomisch, omdat deze zich aanpast aan je lichaamshouding. Deze stoelen zijn ontworpen voor de juiste houding van elk lichaamsdeel: wervelkolom, rug, heupen, schouders, armen, enz.

  • Er is een breed scala aan ontwerpen, zodat je de stoel kunt kiezen die je het meest bevalt en het beste aansluit bij je persoonlijke behoeften en voorkeuren.

  • Ze zijn vervaardigd van hoogwaardige materialen om hun sterkte en duurzaamheid te garanderen en veel gewicht te kunnen dragen. En ook om ze ademend te maken.

  • Ze zijn erg veelzijdig, omdat ze geschikt zijn om in te gamen, maar ook om in te studeren, in te werken en zelfs om in uit te rusten.

  • Verbeter je productiviteit, want als je eenmaal goed zit hoef je je geen zorgen meer te maken om je houding en kun je je helemaal focussen op je doelstellingen.

  • Ze zijn verstelbaar in hoogte en helling van de rugleuning, zodat je de stand, waarin je je het meest comfortabel voelt, zelf kunt instellen.

Kortom, een gamestoel is goed voor de rug omdat hij er precies voor is ontworpen. Het is echter erg belangrijk om de meeste geschikte stoel te kiezen omdat niet alle stoelen dezelfde eigenschappen hebben.

Hoe kies je de beste gamestoel voor de rug

Gezien al deze voordelen van gamestoelen, lijkt de keuze van een goede stoel die rekening houdt met onze rug een fluitje van een cent. Maar zo eenvoudig is het niet! Je moet rekening houden met de kwaliteit ervan, evenals andere factoren zoals het aantal uren dagelijks gamen, je lengte en gewicht en zelfs het soort games dat je meestal speelt.

Je moet simpelweg voor de beste gamestoel gaan. Hoe kies je de beste gamestoel terwijl je rekening houdt met je rug? Op welke eigenschappen moeten we letten? Volg deze tips:

Ergonomie en stevigheid

Hierdoor kun je tijdens het gamen de meest geschikte houding aanhouden, zodat je enkele uren kunt doorbrengen zonder op te staan om je rug te strekken. Kijk goed naar de rugleuning en of de structuur je rug, nek en hoofd goed beschermt.

Materiaal

Duurzame productiematerialen zijn essentieel, omdat dit type stoelen qua aanschaf een aanzienlijke investering zijn. Kijk voor comfort goed of je stoel voorzien is van een goede voering, want je zult er veel tijd in doorbrengen.

Grootte

Hoeveel gewicht kan de stoel aan? Je gewicht en lengte zijn belangrijk bij het kiezen van een gamestoel, omdat de afmetingen die je nodig hebt ervan afhangen. Een grote stoel waarin je benen hangen (of andersom) is niet geschikt voor jou of je voelt je niet op je gemak als je hem gebruikt met je speeltafel.

De ruimte die je beschikbaar hebt thuis of op kantoor speelt ook een belangrijke rol. Gamestoelen zijn groot en niet iedereen heeft voldoende ruimte beschikbaar.

Extra´s

Over het algemeen hebben gamestoelen tal van extra accessoires die je een betere ondersteuning van je rug bieden. Wat heb je nodig? Kussen voor de lendenstreek, armleuningen, hoofdsteunen... Houd daar allemaal rekening mee bij het kiezen van je gamestoel.

Ontwerpen

Natuurlijk is design erg belangrijk bij het kopen van een gamestoel o de uitlaat. Over het algemeen zijn er veel verschillende modellen om uit te kiezen. Dat hangt af van je smaak, de inrichting van de kamer waarin je de stoel gaat neerzetten, etc. Bovendien, als de stoel in een kantoor komt te staan, moet hij qua design en grootte wel goed bij de kantoorinrichting passen.

Om de meest geschikte gamestoel te kunnen kiezen, moet je jezelf afvragen wat je nodig hebt, wat de kenmerken zijn waardoor die stoel je rug beschermt en natuurlijk ook het beschikbare budget. Als je dit allemaal duidelijk hebt, zul je op zoek moeten naar een model dat je ergonomie, comfort en stabiliteit biedt om enkele uren zittend te kunnen doorbrengen zonder dat je je lichaam tekort doet. Deze keuze mag je niet onderschatten!