Kantoordecoratie

Hoe kun je een thuiskantoor voor twee inrichten?

Deel:

Doordat er steeds meer zelfstandigen of freelancers zijn en steeds meer mensen kiezen voor werken vanuit kantoor aan huis, is er een behoefte ontstaan om anders tegen onze woonruimte aan te kijken omdat deze in dit scenario gedeeltelijk wordt omgevormd tot een werkruimte. Hierbij moet je zeker in overleg gaan met je levens- of zakenpartner! Let in dat geval op het advies dat we je in 365BureauStoel geven om thuis een kantoor voor twee in te richten.

Hoe kun je thuis een kantoor voor twee inrichten?

Het eerste waaraan je moet denken bij het inrichten van een thuiskantoor voor twee is of je thuis voldoende ruimte hebt waarin twee personen comfortabel en op professionele wijze kunnen werken.

Bij het inrichten van deze ruimte is het belangrijk om te beschikken over de juiste (hoeveelheid) tafels en bureaustoelen voor een optimale verdeling van de meubels in het kantoor. Bovendien moet je rekening houden met de afmetingen, omdat bijvoorbeeld de diepte van de tabel die je nodig hebt als je aan een computer werkt, niet dezelfde is als wanneer je zonder computer werkt.

Breedte is ook een belangrijke factor omdat het niet comfortabel is om 'te dicht op elkaar' te moeten werken, of als je onvoldoende ruimte hebt om op te staan of een lade te openen. Met al deze aspecten moet rekening worden gehouden.

Daarnaast is het belangrijk dat we ons thuiskantoor zo inrichten dat we het kunnen afscheiden van andere ruimtes, dat wil zeggen, als deze ruimte zich in de slaapkamer bevindt, is het noodzakelijk om 'duidelijk' te maken wat de werkzone is en wat de slaapruimte is; of, als het kantoor zich in de woonkamer bevindt, moet er voor onze welverdiende ontspanning een duidelijk zichtbare scheiding ten opzichte van de bank en de televisie aanwezig zijn.

Belangrijke meubels in een thuiskantoor voor twee

De indeling van het thuiskantoor voor twee kan variëren naargelang de beschikbare ruimte, maar je moet wel voldoende ruimte hebben voor de meeste essentiële meubels. Welke meubels heb je nodig?

  • Bureautafel. Je kunt een bureautafel gebruiken voor twee personen of twee individuele tafels. Dat hangt af van de ruimte die je beschikbaar hebt, de indeling die je kiest, het budget, etc.
  • Bureaustoelen. Zorg ervoor dat ze ergonomisch zijn en, zo mogelijk, uitgerust zijn met wielen, in hoogte verstelbaar en met ondersteuning voor armen en hoofd.
  • Opslagmeubilair. Mogelijk heb je laden, planken en andere opslag-, bestel- en organisatiesystemen nodig waardoor je je benodigdheden altijd bij de hand hebt om te werken. Zorg ook voor ieder wat wils!
  • Kantoorbenodigdheden. De computer, de agenda, de pennen, de post-its, het printpapier, etc. zijn essentieel voor het werk, en je moet voldoende ruimte hebben om ze op een zo toegankelijk en ordelijk mogelijke manier bij de hand te hebben.
  • Verlichting. Naast natuurlijk licht moet er een goede algemene en individuele lichtbron aanwezig zijn. Een (bureau)lamp voor elk is aan te raden voor het kantoor aan huis.

Kantoorideeën voor twee

Bij het inrichten van een thuiskantoor voor twee personen is het belangrijk om de ruimte te optimaliseren. Ga met elkaar in gesprek om te achterhalen wat jullie nodig hebben om op comfortabele wijze de dagelijkse werkzaamheden uit te voeren.

De werkomgeving moet voor beiden aangenaam zijn en de juiste indeling hebben, evenals ruimtes hebben die samenwerking bevorderen. Hier zijn enkele ideeën:

  • T-vorm. Als je de ruimte van beide met een T-vorm inricht, kun je allebei werken met de tafels tegen het raam en tegenover elkaar zitten als je iets gemeenschappelijks moet doen. Dit betekent de aanschaf van bureaustoelen met wielen, die veelzijdiger zijn en meer bewegingsvrijheid bieden.
  • Naast elkaar. Deze indeling stelt jullie beiden in staat om te profiteren van natuurlijk licht doordat beide tafels tegen het raam zijn geplaatst. En om de ruimte van elk te individueel te maken en te scheiden, kun je zo nodig een centrale ladekast gebruiken.
  • Tegenover elkaar. Op deze manier heb je meer privacy en werk je comfortabeler aan individuele taken. Bovendien kun je zo te allen tijde communiceren. Banktafels zijn ideaal voor deze indeling.
  • Tegen de muur. Soms dwingen de afmetingen van de ruimte voor ons kantoor ons om de tafels uitgelijnd te plaatsen met de stoelen aan de muur. Er zijn mensen die afgeleid zijn van hun werk als ze een raam voor zich hebben, iets wat met deze indeling zou worden verholpen. In dit geval kun je het beste gebruik maken van de langste muur van de kamer.

Je kunt een thuiskantoor voor twee op vele manieren inrichten, maar altijd rekening houdend met de behoeften van anderen, evenals de beschikbare ruimte, verlichting en natuurlijk het beschikbare budget. Kort gezegd is het doel dat jullie allebei op de meest comfortabele en efficiënte manier en met een uitstekende concentratie kunnen werken.