Tips over stoelen
Maria Fernanda Casique

Soorten mechanismen in bureaustoelen

Deel:

Langdurig zitten achter de computer of ander kantoorwerk achter een bureau kan lumbale pijn en rugpijn veroorzaken.

Daarom is het, vooral als we lange uren zitten, belangrijk dat onze bureaustoel een passend mechanisme heeft dat zich aan onze behoeften aanpast.

Ontdek hoe elk type mechanisme van invloed kan zijn op je dagelijkse werkervaring en hoe je het meest geschikte mechanisme kunt kiezen voor jouw specifieke behoeften. Als je geïnteresseerd bent in het verbeteren van je werkomgeving en het maximaliseren van je comfort, blijf dan lezen!

Verscheidenheid aan mechanismen voor bureaustoelen

Er is een grote verscheidenheid aan mechanismen voor bureaustoelen, sommige eenvoudiger, andere complexer en meer geavanceerd. We bespreken de meest voorkomende. Let er wel op dat de foto van elk model een referentiefoto is, elke fabrikant gebruikt zijn eigen ontwerpen maar de functionaliteit blijft hetzelfde.

STANDAARD MECHANISME (+4uur)

De rugleuning is vast, de zitting is in hoogte verstelbaar. Dit type mechanisme is alleen geschikt voor incidenteel werk.

DRAAIBAAR(+4uur)

Met dit type mechanisme kunnen alleen de hoogte van de zitting en de fauteuil worden ingesteld. Dit type mechanisme is geschikt in vergaderzalen of in conferentiestoelen, maar is geen aanbevolen type mechanisme voor het werk.

ASYNCHROON(+7uur)

Onafhankelijke handmatige verstelling van zowel de zitting als de rugleuning. Dit type mechanisme is geschikt voor elk type dagelijkse kantooractiviteit. Dit type mechanisme maakt het ook mogelijk de spanning aan te passen aan de vorm en het gewicht van het lichaam en de hoogte van de zitting.

KANTELEND(+7uur)

De rugleuning en de zitting houden een constante hoek aan om onze bewegingen te begeleiden en te dempen. Het draaipunt ligt op de natuurlijke as van de zitting en maakt het mogelijk, met een lichte druk, de hele stoel in evenwicht te brengen. U kunt kiezen tussen een wiegende of een vaste optie en u kunt de kanteling van de stoel op verschillende punten van zijn traject vergrendelen.

SYNCHROON(+8uur)

De zitting en rugleuning passen zich synchroon en automatisch aan onze bewegingen aan. Een veiligheids anti-terugslagsysteem voorkomt elke schok tegen de wervelkolom. U kunt ook de mate van spanning aanpassen aan de vorm en het gewicht van het lichaam en de hoogte van de zitting.

GEAVANCEERD SYNCHROON(+24uur)

Het omvat alle kenmerken van het synchronisatie mechanisme en bevat ook hoogwaardige afwerkingen voor superintensief gebruik, zoals anti-retour beweging of zithoogte verstelling.

RELAX(+24uur)

Het draaipunt ligt iets vóór de natuurlijke as van de stoel, zodat het, wanneer het naar de voorkant van de zitting wordt gekanteld, zijn vaste positie behoudt. Het voordeel van dit type mechanisme is dat, door de stoel naar achteren te kantelen, de voeten in contact blijven met de vloer terwijl het lichaam in een ontspannen houding komt te staan.