Kantoordecoratie

Minimalistische kerstversiering: tips en advies voor uw kantoor.

Deel:

In dit artikel gaan we u vertellen over 5 minimalistische details die u in uw kantoor kunt integreren en tips over hoe u ze kunt toepassen.

Kunnen Kerstmis en minimalisme samen gaan in dezelfde zin? Wonder boven wonder wel, in feite is het niet zo ongewoon dat sommige huishoudens ervoor kiezen muren, deurlijsten, tafels of stoelen niet vol te hangen met gouden, groene en rode wandtapijten. 

In feite is de filosofie van het minimalisme gericht op eenvoud, op "minder is meer". Uw kantoor of werkkamer hoeft geen zee van kleur, glitter en kerstballen te zijn. Met slechts een paar details kunt u de perfecte kerstsfeer creëren.

Welke details? Dat is de hamvraag. In dit artikel gaan we u vertellen over 5 minimalistische details die u in uw kantoor kunt integreren en tips over hoe u ze kunt toepassen. Goedkoop, eenvoudig en perfect om een feestelijke sfeer te creëren. 

Hoe kan ik mijn kantoor voor Kerstmis versieren?

Voordat we ons onderdompelen in de 5 ideeën om je kantoor te versieren voor Kerstmis, laten we niet vergeten dat, net zoals de Kerstman zijn lijst met goede gedragingen controleert, het belangrijk is dat je op de hoogte bent van en de decoratiebeleid van je werkplek volgt. Zorg ervoor dat je de nodige goedkeuring krijgt voordat je wijzigingen aanbrengt in de decoratie en vermijd elementen die storend kunnen zijn of ongepast zijn in een professionele omgeving. Kerstmis is een magische tijd om de feestelijke sfeer te delen, dus, met de lampjes aan en de slingers klaar, laten we ons onderdompelen in de kerstmagie om een feestelijke, gastvrije en vrolijke sfeer te creëren in je werkruimte. Kerstmis is aangekomen op kantoor!

1. Plaats een kleine kerstversiering op je bureaustoel.

Minimalistische kerstversiering

Bijvoorbeeld: een klein rood kapje op één van de hoeken, een rood lint dat aan de achterkant hangt of, als het kan, wikkel een kleine slinger rond één van de poten. 

Een andere mogelijkheid is om een kleine kroon op de rugleuning te plaatsen. Wij raden u aan het bij eenvoud te houden: er zijn heel eenvoudige kransen, met slechts een onopvallend ornament in het midden, die, afhankelijk van de kleur van uw meubilair, voor echte harmonie kunnen zorgen.

2. De klassieke Kerstman op je vensterbank

Minimalistische kerstversiering

Als u het geluk hebt dat u in uw kantoorraam een beetje ruimte hebt om versieringen aan te brengen, overweeg dan om er een leuke kerstman op te zetten. Hij kan naar voorbijgangers kijken of naar u of uw collega's terwijl u aan het werk bent. 

In ieder geval zou het een leuk minimalistisch detail zijn om uw werkruimte een humoristische kersttouch te geven.

3. Een kleine kerstboom op uw bureau

Minimalistische kerstversiering

We hebben het over die kleine dennenboompjes die elke schoorsteenmantel sieren. Als u ze daar kunt zetten, waarom dan niet op uw eigen bureau? 

We hebben het er al over gehad  hoe u een kantoor kunt inrichten en één van de beste aanbevelingen is juist om een kleine plant te hebben waar u van tijd tot tijd naar kunt kijken. Studies hebben aangetoond dat een bloemetje op uw bureau tijdens het werk de creativiteit bevordert en angst kalmeert. 

In dit geval stellen we een kleine kerstboom voor. U hoeft hem alleen maar in de gewenste hoek te plaatsen en u hebt uw kleine kerstdetail op uw bureau voor u.

4. Kleine stickers of plakplaatjes om op uw bureau of op uw eigen computer te plakken.

Minimalistische kerstversiering

Deze optie is een beetje riskant en niet zomaar elk vinyl voldoet, het moet iets zijn dat gemakkelijk te verwijderen is na de feestperiode. 

Stickers en plakplaatjes zijn zeer veelzijdig en als u overweegt deze te kopen om uw ruimte te versieren, kies dan voor die met discrete vormen: een sneeuwster, het silhouet van de Kerstman of een discrete boom. Eenvoud is de sleutel.

5. Mokken: een klassieker die in geen enkel kantoor mag ontbreken.

Minimalistische kerstversiering

Of u nu thuis of op kantoor werkt, het is onmiskenbaar dat u uw eigen mok bij de hand hebt, zodat u gemakkelijk achterover kunt leunen in uw ergonomische stoel terwijl u werkt aan het project dat voor u ligt. 

Waarom niet een meer thematische mok? Het kan een eenvoudige rode mok zijn met gouden bolletjes erop geschilderd of zelfs iets gewaagders zoals een tekening van een cadeau of een kerststal. In die zin, verzekeren wij u dat u alles zult vinden. 

De sleutels tot een minimalistische kerst

Misschien heeft u na de eenvoudige tips die wij u hebben gegeven, het gevoel dat "het te weinig lijkt" of "dat het er niet erg kerstachtig uit zal zien". Het zal u verbazen hoeveel mensen hun huis niet versieren met twee of drie versieringen, ofwel omdat ze niet veel tijd hebben, ofwel omdat het niet het deel van Kerstmis is waar ze het meest enthousiast over zijn. 

Minimalistische kerstversiering

Om u een beetje inzicht te geven in de minimalistische kerstgedachte, volgen hier een paar tips om u te helpen slagen in de uitdaging om uw kantoor te versieren met:

-Probeer niet opzichtig te zijn. We weten dat het moeilijk te zeggen is in de kersttijd, maar er is een grote verscheidenheid aan accessoires die niet te kleurrijk of te gedetailleerd zijn.

-Zorg vooral voor dat ene specifieke detail waar u heel blij van wordt. In elke winkel ziet u duizenden dingen, maar één van de sleutels tot minimalisme is juist om geen geld uit te geven aan die elementen die ons geen voldoening geven. Contrasteer, vergelijk en kies degene die de perfecte kandidaat is om uw favoriet te worden. 

-In verband met het bovenstaande, visualiseer in uw hoofd hoe het ornament eruit zal zien op uw tafel, stoel of in de ruimte die u hebt gekozen. Het komt vaak voor dat u iets koopt dat niet goed past, niet bij de kleuren past of uw werk bemoeilijkt. Voordat u de stap zet om te kopen, visualiseer het en u zult een duidelijk doel hebben. 

Vond u onze aanbevelingen voor minimalistische kerstdecoraties interessant? Bij 365Bureaustoel hebben we een ruime keuze aan bureaus, bureaustoelen, gamestoelen en ergonomische stoelen die geschikt zijn voor alle decoraties die u erop wilt aanbrengen. 

Bezoek onze 365Bureaustoel website, wij hebben kortingen en aanbiedingen die u nergens anders zult vinden.