Tips over stoelen

De beroemdste bureaustoelen uit de geschiedenis

Deel:

Wilt u kennis maken met de beroemdste bureaustoelen uit de geschiedenis? Hier zijn 5 modellen die u zeker zullen inspireren.

Wanneer wij bij vrienden of familie op bezoek gaan, is er altijd wel een element in hun huis dat onze aandacht trekt: een tafel, een bloem, een reusachtige sofa of, waarom niet, een stoel met een eigenaardig ontwerp.

Talrijke binnenhuisarchitecten en ontwerpers hebben ons al meer dan eens verrast met hun creaties. In een vorig bericht hebben wij reeds enkele van de meest merkwaardige stoelen ter wereld vermeld, waaronder de vorkstoel of de stoel gemaakt van plastic flessen.

Maar in de wereld van design zijn er altijd fundamenten, en zitmeubelen hebben allang een eigen plaats veroverd. Net zoals wanneer je "Chester" noemt iedereen weet dat je een sofa met een bepaalde vorm bedoelt, zullen we in dit bericht enkele van de beroemdste ontwerpen van bureaustoelen uit de geschiedenis laten zien.

Dus van nu af aan, als ze "lounge" tegen u zeggen, weet u over welk model ze het hebben.

Aeron bureaustoel

De beroemdste bureaustoelen uit de geschiedenis

Ondanks het verstrijken van de jaren is de Aeron stoel nog steeds een waar icoon, met vaak een hoofdrol in vele Amerikaanse films en series.

Het was een echte revolutie als de eerste bureaustoel met een rugleuning van gaas in plaats van de klassieke bekleding. Een dergelijke reputatie betekent echter dat zijn huidige prijs alleen geschikt is voor de dapperste en meest design-bewuste liefhebbers.

Bij 365BureauStoel hebben we enkele modellen met een vergelijkbare vormgeving voor veel toegankelijker prijzen, zoals de Miller stoel of de Wagner stoel.

Keystone bureaustoel

De beroemdste bureaustoelen uit de geschiedenis

De bureaustoel Keystone is een perfecte combinatie van design en technologie: de ergonomische kenmerken omvatten flexibele zones die een constante lenden- en rugsteun garanderen, evenals aluminium afwerkingen en een synchronisatiemechanisme. Een uitgebalanceerde bureaustoel met een opvallend design, kwaliteitsafwerking en bovenal zeer comfortabel. U vindt deze ook bij 365BureauStoel in verschillende afwerkingen van natuurlijk leder of gaas.

Bureaufauteuil Barcelona

De beroemdste bureaustoelen uit de geschiedenis

Hoewel we het net al over de lounge stoel hadden, is de Barcelona fauteuil ook een van die designiconen die de barrières van de tijd hebben doorstaan. In Casino Royal zit Daniel Craig zelf in één van die stoelen.

Deze creatie is van de architect Ludwig Mies Van der Rohe, die in 1929 samenwerkte met de ontwerpster Lilly Reich en zijn werk meenam naar de Internationale Tentoonstelling van Barcelona.

Het is een uitgesproken klassiek ontwerp, dat aan vele omgevingen kan worden aangepast en, als wetenswaardigheid, de architecten hebben zich juist laten inspireren door de sella curulis, het type stoel dat door niemand minder dan de Romeinse magistraten werd gebruikt.

Eames Aluminium Bureaustoel

De beroemdste bureaustoelen uit de geschiedenis

Zij danken hun naam aan Charles en Ray Eames, een ontwerpersduo dat in 1958 dit stuk ontwierp voor de privé-woning van een kunstverzamelaar in Indiana (VS).

Hun idee was om de stoel in te zenden voor de meubelontwerp wedstrijd in het MOMA in New York en het is nu één van de meest gezochte stoelen uit de geschiedenis geworden.

Voor hun creatie besloten de ontwerpers een stoffen of lederen plaat te spannen tussen twee stukken aluminium, waarbij zij streefden naar soepelheid en stabiliteit die aan het lichaam van de gebruiker kon worden aangepast. Wij hebben een soortgelijk model op basis van dit ontwerp: de Vermont fauteuil

Als u een voorbeeld wilt, in de film Wall Street, wordt Michael Douglas de koning van de beurs terwijl hij er op zit.

Egg Chair Bureaustoel

De beroemdste bureaustoelen uit de geschiedenis

Deze creatie hebben we te danken aan de ontwerper Arne Jacobsen, die deze stoel ontwierp voor het SAS Royal hotel in Kopenhagen in 1958.

Het combineert de popcultuur met de traditionele cultuur dankzij de rondingen die een soort koepel vormen, waardoor deze bijzonder geschikt is als u het gevoel wilt hebben "in uw eigen nest" te zitten. Zijn idee was om een binnenlaag van sterk schuim onder de bekleding te maken.

We hebben u al verteld dat, ondanks het merkwaardige ontwerp, de prijs rond de 400 euro ligt.

Lounge bureaustoel

De beroemdste bureaustoelen uit de geschiedenis

Herinnert u zich het echtpaar Eames? Niet alleen hielden zij vast aan hun Aluminium model, maar zij brachten ook één van de beroemdste stoelen ter wereld uit: de lounge stoel.

Deze keer namen ze geen genoegen met een standaard bureaustoel, maar wilden ze een vernieuwde versie van de klassieke Engelse clubfauteuil maken. Enkele jaren later was het resultaat één van de ontwerpen die het beste symbool staat voor comfort en uitzonderlijke kwaliteit, en die de geschiedenis ingaat van het moderne meubilair. Ze hebben hem lichter, slanker en moderner gemaakt.

Als wetenswaardigheid: in de serie House zit de hoofdarts vaak in dit type stoel. De prijs is ongeveer 9000 euro, één van de duurste stoelen ter wereld.

Bureaustoel Swan

De beroemdste bureaustoelen uit de geschiedenis

En tenslotte sluiten we de lijst weer af met Arne Jacobsen. De eerder genoemde opdracht voor het interieur van het SAS Royal Hotel in Kopenhagen resulteerde niet alleen in de creatie van de Egg stoel, maar ook in de Swan stoel voor de Royal Suite 606.

Daarin wilde hij minimalisme en comfort centraal stellen, waarbij hij zich liet inspireren door de Deense esthetiek door de vormen te vereenvoudigen en af te ronden. De prijs ligt rond de 500 euro. 

Vond u onze lijst met 5 van de beroemdste bureaustoelontwerpen uit de geschiedenis interessant? Bij 365BureauStoel zijn we experts in bureaustoelen, met stoelen voor telewerken, ergonomische stoelen en gaming stoelen die u laten ontdekken wat comfort inhoudt.

Bezoek onze website vandaag nog en ontdek de aanbiedingen en kortingen die wij voor u hebben. Mis deze niet!