Tips over stoelen

Functies van een bureaustoel

Deel:

Laten we de functies van een bureaustoel eens doornemen, zodat het voor u veel gemakkelijker wordt om er één te kiezen. Want er zijn verschillende soorten bureaustoelen en niet alle bieden u dezelfde eigenschappen. Ontdek ze!

Bij de keuze van een bureaustoel is er een grote verscheidenheid aan modellen en prijzen. Dit maakt het kiezen ingewikkeld als we niet goed weten waarnaar we op zoek zijn. En waar u op moet letten bij het kiezen van een bureaustoel. En zijn alle bureaustoelen hetzelfde? Of moet afhankelijk van het gebruik het ene of het andere type worden gekozen? Vandaag gaan we proberen deze onzekerheden op te lossen om uw keuze te vergemakkelijken. Als u overweegt uw kantoor in te richten of te renoveren, zal dit artikel u helpen de beste optie voor elke functie te kiezen. Want niet elke bureaustoel voldoet, en is ook niet hetzelfde. Het hangt af van het gebruik, de gebruiker, het soort werk dat moet worden gedaan of de tijd gedurende welke hij zal worden gebruikt. Bureaustoelen zijn van groot belang omdat we er vele uren in doorbrengen en dat heeft uiteindelijk gevolgen voor onze gezondheid. De keuze van de juiste stoel is dus van essentieel belang.

FUNCTIES VAN BUREAUSTOELEN

Als u op kantoor werkt, brengt u vele uren per dag zittend door. De hele dag zittend werk kan leiden tot ernstige problemen met de wervelkolom, carpaal tunnel syndroom, nek- en rugpijn, constante hoofdpijn en andere gezondheidsproblemen. Het gebruik van een ergonomische kantoorstoel zal dit helpen voorkomen. De belangrijkste functie ervan is onze rug te beschermen, de lendenstreek te ondersteunen en overbelasting van onze spieren te voorkomen. Een bureaustoel helpt ons om onze gezondheid te beschermen.

WAT IS EEN BUREAUSTOEL?

We spreken van bureaustoel wanneer we het hebben over de stoelen die gebruikt worden in een werkruimte of kantoor. Maar bureaustoelen variëren van ergonomische stoelen, tot directiestoelen, tot de stoelen voor wacht- of bezoekruimtes. We gebruiken de term vaak ten onrechte, wanneer we het eigenlijk hebben over ergonomische stoelen of ergonomisch verantwoorde stoelen. Dit soort stoelen zijn die welke ontworpen zijn voor kantoorwerk om de S vorm van ons lichaam te respecteren tijdens het werken.

HOE MOET EEN BUREAUSTOEL ERUIT ZIEN?

De belangrijkste kenmerken die een werkstoel of ergonomische bureaustoel moet hebben, zijn de volgende: Stabiel. Het eerste kenmerk waarmee rekening moet worden gehouden is stabiliteit. Een stervormige voet met vijf poten is hiervoor het meest geschikt. Verstelbare rugleuning. Door middel van een mechanisme, dat zich gewoonlijk aan de zijkant van de stoel bevindt, kan men de rugleuning verstellen. Op die manier wordt de S vorm die onze ruggengraat maakt, altijd opgevangen en ondersteund, zodat deze niet overbelast raakt. En die past zich precies aan ons aan, want niet iedereen is hetzelfde. Dynamisch zitten. Dat wil zeggen dat we niet urenlang in dezelfde positie zitten. We moeten regelmatig van houding kunnen veranderen. Dit zal negatieve zijdelingse druk op de tussenwervelschijven voorkomen. Verstelbare zitting. Ook de hoogte van de stoel moet aan de gebruiker kunnen worden aangepast. En als u ook de diepte en breedte kunt aanpassen nog beter, zodat we niet te strak in de stoel zitten. In hoogte en hoek verstelbare armsteunen.  Op die manier kunnen onze armen rusten en hebben ze minder last van spanning. Deze moeten gemaakt zijn van een stevig materiaal dat ons gewicht kan dragen wanneer we gaan zitten en opstaan. Hoofdsteun, optioneel. De hoofdsteun maakt het mogelijk de nekstreek te ondersteunen op momenten van ontspanning. Ademend materiaal. Aangezien we veel uren zullen zitten, zowel in de zomer als in de winter. Is het belangrijk dat het deel dat in contact komt met ons lichaam, gemaakt is van een ademend materiaal. Vulling. De vulling die voor de zitting en de rugleuning wordt gebruikt, is ook een belangrijk onderdeel van een bureaustoel. Als het kwaliteitsschuim is, is het veel beter bestand tegen de tijd en zal het niet doorzakken. Afwerking en mechanisme. De stoelen van hogere kwaliteit hebben metalen afwerkingen. Terwijl de eenvoudigere van kunststof zijn. Er zijn vele soorten kunststof, dus moeten wij zorgen voor de kwaliteit ervan, zodat de levensduur lang is en zonder problemen. Hetzelfde geldt voor de mechanismen. Soms is het de moeite waard iets meer te investeren, omdat we er dan zeker van zijn dat het veel langer meegaat.

WAT IS HET KANTELEN VAN EEN BUREAUSTOEL?

Rugpijn is een van de meest voorkomende gezondheidsproblemen onder kantoorpersoneel geworden. Tot 85% lijdt aan voortdurende pijn wanneer zij de leeftijd van 50 bereiken. Door de langzame en constante schade die in de loop van de tijd wordt veroorzaakt door een slechte zithouding of door het gebruik van ongeschikte stoelen. Maar niet alleen voor onze rug, ook voor andere aspecten van onze gezondheid, zoals de gewrichten of de bloedsomloop. De verstelbare of kantelbare rugleuning is een essentieel element. Eén van de voordelen van de ergonomische stoel is dat de rugleuning kan worden aangepast aan de behoeften van elk moment. We kunnen deze instellen naargelang de positie die we willen innemen. Zodat de S vorm die onze ruggengraat maakt, altijd opgevangen en ondersteund wordt. Dit helpt ons om overbelasting te voorkomen. De rugleuning moet verstelbaar zijn op verschillende hellingspunten.  En in een vrije positie om te kunnen schommelen tijdens rustmomenten. Bovendien hebben sommige stoelen een geheugenpositie voor de rugleuning, zodat we de stoel niet telkens hoeven te verstellen, maar zelf in zijn positie terugkeert.

HOEVEEL GEWICHT KAN EEN BUREAUSTOEL DRAGEN?

Dit is een zeer belangrijk aspect om rekening mee te houden. Er zijn bureaustoelen die slechts ongeveer 50 kg kunnen dragen, zodat ze alleen geschikt zijn voor kinderen of mensen met een zeer laag gewicht. De meeste werkstoelen en ergonomische stoelen van hoge kwaliteit zijn bestand tegen aanbevolen gewichten tussen 100-120 kg. De duurdere stoelen kunnen tot 150 kg dragen, zoals de Keystone stoel. Dit is een aspect waarmee wij rekening moeten houden bij het maken van onze keuze.

HOE WORDEN BUREAUSTOELEN GENOEMD? (TYPEN STOELEN)

Er zijn verschillende soorten bureaustoelen, afhankelijk van hun gebruik of eigenschappen. En ze dienen niet allemaal hetzelfde doel.  Vandaag tonen wij u de verschillen, zodat u weet welke in uw geval de beste is. Afhankelijk van de functie en de plaats ervan kiezen wij het ene of het andere type.

WERKSTOELEN

Deze worden het meest gebruikt in een kantoor. Werkstoelen zijn stoelen die op uitvoerende werkplekken worden gebruikt. Met andere woorden, een kantoorwerkplek waar we taken achter de computer moeten uitvoeren. Maar waarin ze ook op een dynamische manier moeten kunnen bewegen. Bij intensief gebruik is het de moeite waard te investeren in een werkstoel met een lange levensduur. Ze hebben niet allemaal dezelfde functies. De eenvoudigste stoelen hebben alleen de basisfuncties, zoals hoogteverstelling, maar bijvoorbeeld geen zittingverstelling of hoofdsteun.

ERGONOMISCHE STOELEN

Ergonomische stoelen zijn stoelen die zijn ontworpen om zich aan ons aan te passen.  Zij hebben alle mechanismen die nodig zijn om zich aan te passen aan de grootte van elke persoon. Het zijn stoelen die tot in het kleinste detail zijn ontworpen om uw gezondheid te beschermen. Vooral belangrijk is de lendenstreek met een S-vorm die de rug voortdurend ondersteunt. Ze zijn meestal duurder, maar de prijs wordt gecompenseerd door de kwaliteit en de levensduur, die vele jaren kan belopen. Ze moeten allerlei verstelmogelijkheden hebben, zodat iedereen ze aan hem of haar persoonlijk kan aanpassen.

KANTOORSTOELEN

We hebben het hier over bureaustoelen van topklasse, die ontworpen zijn voor directieleden of managers.  Zij moeten niet alleen kwaliteit bieden, maar ook representatief zijn. Daarom zijn ze gemaakt van leer en met de beste afwerkingen, zoals aluminium en geïnjecteerd schuim. Zij moeten voldoen aan alle ergonomische normen en ontworpen zijn voor langdurig gebruik.

GAMING STOELEN

Gamingstoelen zijn ontworpen om gedurende lange uren videospelletjes te spelen, dus voldoen ze ook aan alle ergonomische normen. Zij hebben meestal meer opvallende en kleurrijke ontwerpen, aangepast aan een jong publiek. En dik geïnjecteerd schuim voor meer comfort en een aantrekkelijker uiterlijk.