Tips over stoelen

Welke bureaustoel moet ik kopen? ken hun verschillen

Deel:

Als u overweegt een bureaustoel te kopen, twijfelt u waarschijnlijk over welke optie voor u de beste is.

In deze vergelijking zullen we ons concentreren op de 4 meest voorkomende categorieën bureaustoelen: bureaustoelen, gamestoelenergonomische stoelen en kantoorstoelen.

Wij zullen ons concentreren op aspecten zoals ontwerp, comfortniveau, ergonomie en de verschillen tussen het ene type bureaustoel en het andere. Aan het eind van de analyse van elk type stoel zullen we het hebben over de voor- en nadelen van elk type en tenslotte zullen we u onze mening geven over welke de beste bureaustoel is.

Kenmerken van de bureaustoelen

 

Bureaustoelen zijn waarschijnlijk de populairste categorie van allemaal en waarschijnlijk ook de bekendste. In bijna elk huis vindt men wel een of meer bureaustoelen.

Bureaustoelen of computerstoelen zijn veelzijdige en meestal goedkope stoelen die voor een tafel of bureau worden gebruikt om korte tijd te werken of te studeren.

VOORDELEN

 • Aangezien het een zeer populair type stoel is, is er ook een grote verscheidenheid aan ontwerpen voor alle soorten publiek.
 • In het algemeen zijn het vrij economische bureaustoelen met niet al te hoge prijzen.
 • Gemakkelijk in elkaar te zetten en te gebruiken. Ze zijn meestal al praktisch in elkaar gezet.
 • Armleuningen normaliter vast of verstelbaar in 1 richting.

ONGEMAKKEN

 • Het niveau van de instellingen en de functionaliteiten is meestal vrij beperkt.
 • Belastbaar tot maximaal 100 kilo.

Kenmerken van de gamestoelen

De gaming markt is ongetwijfeld in de mode, elke dag verschijnen er nieuwe merken die veel geld in marketing investeren om de commerciële aantrekkingskracht uit te buiten met nieuwe en opvallende producten.

  

Gamestoelen of gaming stoelen zijn een soort van kantoorstoelen die in de afgelopen jaren een grote groei heeft doorgemaakt met de opkomst van consoles en de gaming gemeenschap. Het ontwerp is gericht op spelers van videospelletjes die vele uren achter de computer doorbrengen.

  

Het ontwerp van de gamestoelen is geïnspireerd op de sportstoelen van raceauto's. Over het algemeen heeft dit type stoel een hoge rugleuning met verstevigingen en zijsteunen om een hoge mate van grip te bieden en het comfort van de speler te optimaliseren. Het is noodzakelijk dat de stoel zeer comfortabel is, aangezien de speler er lange tijd op zal zitten. Daar staat tegenover dat de verstelbaarheid en de ergonomie van dit soort stoelen over het algemeen beperkt zijn en dat op sommige punten de functionaliteit wordt losgelaten ten gunste van het ontwerp.

VOORDELEN

 • Sportief, op raceauto's geïnspireerd ontwerp met felle kleuren.
 • Hoge rugleuning met kussens om de houding te verbeteren, zowel in de lendenstreek als in de halsstreek.
 • Verstelbare armleuningen, gewoonlijk in 1 of 2 richtingen.
 • De vulling van dit type stoel bestaat meestal uit 30 kg/m3 schuim, hoewel er ook enkele high-end modellen zijn met geïnjecteerd schuim.
 • Geluidsarme wielen met opvallende kleuren en ontwerpen.
 • Bestand tegen een hoge gewichtsbelasting tot 120 kilo.

ONGEMAKKEN

 • Deze stoelen zijn niet erg luchtdoorlatend. Zij zijn gewoonlijk bekleed met kunstleer of leder.
 • Zeer flashy ontwerpen niet geschikt voor alle doelgroepen.

Kenmerken van ergonomische stoelen

Ergonomie bestudeert de invloed van de werkomstandigheden op de productiviteit en de gezondheid van de mens. Ergonomische stoelen zijn bureaustoelen die ons helpen om vermoeidheid en stress tijdens het werk te verminderen door een gezondere lichaamshouding te handhaven.

Ergonomische stoelen zijn de technologisch meest geavanceerde stoelen en bieden de meest geavanceerde mechanismen voor de hoogste mate van instelbaarheid. Deze stoelen worden voornamelijk aangetroffen op professioneel niveau, hoewel ze met de opmars van telewerken ook steeds vaker thuis te vinden zijn.

 

Dit wil niet zeggen dat andere categorieën stoelen, zoals gamestoelen, niet ergonomisch zijn, maar als we ze vergelijken zullen we zien dat ergonomische stoelen meer functies hebben. Een van de redenen is dat men inziet dat een speler weliswaar veel tijd zittend doorbrengt, iemand die op kantoor werkt meer tijd zittend doorbrengt.

Ook moet worden opgemerkt dat de prijs van ergonomische stoelen over het algemeen hoger is dan die van gamestoelen, aangezien zij gericht zijn op een meer professioneel en volwassen publiek.

VOORDELEN

 • Ontwerp gericht op verbetering van lichaamshouding en vermindering van vermoeidheid.
 • Meer technologisch geavanceerde stoelen, meer verstelmogelijkheden.
 • Constructie met ademende materialen zoals netbespanning of dergelijke.
 • Uitgerust met synchronisatie mechanismen, zodat de bewegingen van de stoel ons lichaam begeleiden.
 • Verstelbare armleuningen in 2, 3 of 4 richtingen.
 • In hoogte verstelbare zittingen en verhoogde lendensteun.

ONGEMAKKEN

 • Het zijn dure stoelen, met hoge prijzen, vooral gericht op het professionele publiek.

Kenmerken van kantoorstoelen

De kantoorstoelen zijn een categorie bureaustoelen waarvan we kunnen zeggen dat ze tijdloos zijn, ongeacht de mode en de trends die zich voordoen in alle soorten omgevingen, zowel thuis als op kantoor.

Het belangrijkste kenmerk van kantoorstoelen is comfort. Dit type stoel legt de nadruk op comfort.

  

Het is ook een zeer populaire vorm van bureaustoelen waar we een breed scala van prijzen en modellen vinden. Kantoorstoelen voor thuisgebruik zijn over het algemeen beperkter en economischer dan die voor leidinggevende functies, waar exclusievere materialen zoals natuurlijk leder of aluminium worden gebruikt.

VOORDELEN

 • Hoog niveau van comfort en gemak.
 • Normaal gesproken worden schuim met een hoge demping en een hoge veerkracht gebruikt.
 • Veel modellen en prijzen.
 • Groot zitgedeelte. Aanbevolen voor lange personen.

ONGEMAKKEN

 • Lage transpiratie graad. In warme omgevingen kan het een probleem zijn.
 • Beperkter verstelbereik in vergelijking met andere soorten stoelen.

Conclusie: wat is de beste optie?

We hebben gezien dat alle bureaustoelen hun voor- en nadelen hebben, dus het antwoord is niet eenvoudig. De eindconclusie over welk type bureaustoel u kiest, hangt vooral af van wat u zoekt en wat u wilt uitgeven.

De meest complete bureaustoelen met een hogere verstelbaarheid zijn zonder twijfel de ergonomische stoelen. Als we de prijs buiten beschouwing laten, is het duidelijk dat deze de meest complete zijn.

In elk geval zal dit ook afhangen van uw smaak, gamestoelen bieden ook een hoog niveau van ergonomie en hebben ook een plus van ontwerpen. Als u houdt van de racer esthetiek, meer durf dan moet u kiezen voor een goede gamestoel die zeker aan al uw verwachtingen zal voldoen.

  

Aan de andere kant, als u niet te veel wilt uitgeven en u uw kantoorstoel niet erg lang zult gebruiken, kunnen bureaustoelen een uitstekende keuze zijn, naast het feit dat u uit een groot aantal modellen kunt kiezen. Tenslotte, als u van meer traditionele ontwerpen houdt en comfort wenst, dan is een goede kantoorstoel wellicht de veiligste optie.

Zoals u ziet heeft elke categorie kantoorstoelen zijn voor- en nadelen. Wij hopen dat deze gids u van nut is geweest en dat hij u kan helpen bij de aankoop van uw kantoorstoel. Als u vragen heeft, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen via e-mail, telefoon of chat. Hartelijk dank!