Gaming stoelen

Gamestoel met stoffen bekleding of van kunstleer? Welke is beter?

Deel:

Tegenwoordig weten we dat een gamestoel de best mogelijke aanvulling is voor elke gamer, en ook voor iedereen die in verband met zijn/haar werk gedwongen is om vele uren achter de computer te zitten. Naast het feit dat ze comfortabel zijn, zijn ze volledig aanpasbaar en ergonomisch omdat de rugleuning qua hellingshoek verstelbaar is evenals de hoogte van de armleuningen en overige functies die het mogelijk maken dat je te allen tijde de beste houding kunt aannemen.

Als je echter overweegt om de beste stoel aan te schaffen, sta je voor de volgende keuze: kan ik beter een stoffen of een kunstleren gamestoel kopen? Beide zijn perfect geldige opties en beide zijn comfortabel. Je hoeft alleen maar na te denken over welke van deze twee het beste past bij het beoogde gebruik, en dat is precies waar we het over gaan hebben in deze 365bureaustoel.nl-blog.

Voor- en nadelen van gamestoel met stoffen bekledingen

Bij het kiezen van een stoffen of kunstlederen gamestoel is het normaal dat je de neiging hebt om te kiezen op basis van het ontwerp en dat leren gamestoelen meer opvallen, omdat ze veel moderner en luxueuzer overkomen. Heb je nu de voordelen van een gamestoel met stoffen bekleding overwogen?

 • De stof van de gamestoel met stoffen bekledingen ademt, wat betekent dat deze beter aanvoelen tijdens hete zomerdagen. Dit is belangrijk als je in een land woont met hoge temperaturen in de zomer, omdat stoffen stoelen beter bestand zijn tegen overmatig zweten.

 • De stof van een gamestoel met stoffen bekleding gaat vaak veel langer mee dan leer. De reden is dat dit type stof veel beter bestand is tegen wrijving, wat onvermijdelijk is wanneer je er vele uren op zit, ongeacht de activiteit die wordt uitgevoerd.

Het grootste nadeel van gamestoel met stoffen bekledingen verschijnt bij het schoonmaken ervan. Elke keer dat je vloeistof morst of onvoorzichtig bent met etenswaar, per ongeluk een pen met inkt laat vallen of iets anders dat de stof kan bevlekken, zul je een vlek veroorzaken die moeilijk te verwijderen is.

Een goede oplossing kan zijn om een stoffen hoes te kopen, hoewel deze perfect verstelbaar moet zijn en eruit moet zien als een tweede huid voor de stoel om geen ongemak te veroorzaken voor degenen die erin zitten.

Voor- en nadelen van kunstlederen gamestoelen

De gamestoelen van leer of kunstleer zijn het meest aantrekkelijk op het oog, hoewel ze naast hun ontwerp een goede keuze zijn, voornamelijk vanwege deze comfortabele functies:

 • De (kunst)lederen bekleding zeer eenvoudig schoon te maken. Met een vochtige doek kun je gemakkelijk elk type vloeistof of vlek verwijderen zonder enige vorm van markering achter te laten. Als je de stoel goed onderhoudt zal hij er altijd picobello uitzien.

 • Het gevoel dat je hebt als je in een leren gamestoel zit, is comfortabeler, iets wat erg gewaardeerd wordt als je er veel tijd in doorbrengt.

Aan de andere kant is het belangrijkste obstakel van dit type gamestoel dat de stof niet ademend is. Dit zorgt ervoor dat degenen die erin zitten de neiging hebben om veel meer te zweten, wat vervelend kan zijn op hete dagen. Nogmaals, een hoes of een kleed kan de beste bondgenoot worden, hoewel de sensatie van warmte nog steeds groter zal zijn dan bij een stoel met een stoffen bekleding.

Daarnaast is kunstleer minder duurzaam dan het textiel van gamestoel met stoffen bekledingen. Het is normaal dat leer door gebruik uiteindelijk kan gaan barsten en er zelfs kleine stukjes van loskomen. Natuurlijk garanderen alle kunstleren gamestoelen in de 365bureaustoel.nl-catalogus maximale duurzaamheid voor dit type materiaal.

Onze conclusie: Is een stoffen of leren gamestoel beter?

Bij de aanschaf van een gamestoel moet je kiezen tussen stof en kunstleer, en dien je rekening te houden met de aspecten die we hier zojuist hebben besproken.

Ja, de keuze van de stoelbekleding is belangrijk als we denken aan duurzaamheid en comfort, vooral op hete zomerdagen, maar het belangrijkste is het comfort dat dit type stoel biedt tijdens de jaren van gebruik.

Met andere woorden: het is belangrijk om aandacht te besteden aan deze andere details:

 • Het type voering onder de stof of het leer.

 • De verschillende standen van de armleuningen.

 • De mate van stabiliteit die wordt geboden door de stoel met de verstelbare rugleuning.

 • Welke mate van achteroverleuning die de stoel biedt.

 • De minimale hoogte die je moet hebben om de stoel comfortabel te maken.

 • De stoel moet goed aansluiten bij de bureautafel waaraan we zittend op de stoel gaan werken, studeren of gamen.

 • De mogelijkheid om kussens rondom de heupen en het zitvlak en ter ondersteuning van de schouders en nek te plaatsen.

Wat je ook zoekt, in de365bureaustoel.nl-catalogus vind je de beste stoffen en kunstleren gamestoelen voor de beste prijs en thuis bezorgd door slechts een paar klikken!