Tips over stoelen
Maria Fernanda Casique

Personaliseer je bureaustoel

Deel:
Een bureaustoel personaliseren kan de perfecte oplossing zijn om een oude en ouderwetse bureaustoel nieuw leven in te blazen. Vandaag vertellen we je stap voor stap hoe je dat kunt aanpakken om een geweldig resultaat te behalen.

Tips om een bureaustoel met opvallende bekleding te personaliseren

Eerder hebben we je al verteld over de voor- en nadelen van het bekleden van bureaustoelen, en hebben we je wat tips en doe-het-zelf advies gegeven. Advies dat je waarschijnlijk heeft geholpen om een bureaustoel met bepaalde herstelbare onderdelen een tweede kans te geven. Nu gaan we een stapje verder. Wat vind je ervan om een bureaustoel te personaliseren zodat hij bij jou past? Het is vast een idee dat je aanspreekt.

Soorten bekleding

Laten we eens kijken naar welke soorten bekleding je kunt gebruiken om een bureaustoel te personaliseren. Er zijn verschillende manieren om een bureaustoel te bekleden, dit hangt allemaal af van de stijl die je zoekt en de materialen die je bij de hand hebt. De keuze van stof, textiel of ander materiaal voor de bekleding is niet alleen bepalend voor het uiterlijk van het meubelstuk maar ook voor het comfort dat de bureaustoel biedt. Meubels en bureaustoelen kunnen niet alleen worden bekleed met stukken of restjes stof, maar ook met leer en andere materialen die de esthetiek en ergonomie van je werkplek bevorderen.
Personalizar una silla de oficina

Het personaliseren van een bureaustoel met echt leer

Dit is eigenlijk geen duurzame optie, en door sommige bedrijven wordt leer niet overwogen als materiaal voor de bekleding van kantoormeubelen omdat deze stof een dierlijke oorsprong heeft. 
Een bijkomend nadeel is dat ademende stoffen zoals leer duurder zijn, waardoor je sneller over je budget heen gaat. Maar er zijn ook voordelen  van bekleding met leer, zoals dat dit elegante alternatief past bij verschillende interieur- en inrichtingstijlen.
Wat ook fijn is aan leer is dat deze stof van nature ademend is, waardoor je je comfortabel voelt tijdens je werkdag. Deze eigenschap voorkomt zweten en andere ongemakken die de concentratie en productiviteit bemoeilijken. 
Onze webshop staat bekend om zijn snelle bezorging, dus je kunt binnen een week een nieuwe uitstraling aan je bedrijf geven.

Verscheidenheid aan stoffen

Als we het hebben over bekleding, of dit nu voor thuis of op kantoor is, is de stof die we gaan kiezen het eerste waar we aan denken. Dit komt doordat stof een van de meest gebruikte materialen is die een uitstekende afwerking biedt tegen een betaalbare prijs. En het kan ook de perfecte oplossing zijn om een bureaustoel te personaliseren. Stof is ideaal om een kleurrijke en gevarieerde ruimte te creëren die past bij verschillende stijlen. Bovendien, als we vanuit huis werken en een beperkt budget hebben om onze oude bureaustoel nieuw leven in te blazen, kunnen we een meubelstuk repareren met restjes stof.

Duurzame of synthetische stoffen

Duurzaamheid beïnvloedt het beleid van veel bedrijven. En als je een afwerking wilt die lijkt op leer of een ander natuurlijk materiaal, kun je kiezen voor kunstleer (polyurethaanleer, ecoleer of novaleer). Maar... hoe zit het met kunstleer? Dit is een materiaal met een afwerking die lijkt op natuurlijk leer en zelfs de textuur en kleur van leer heeft, waardoor je stoelen een fantastische afwerking hebben.
Kunstleer heeft veel voordelen, deze stof is meestal licht, gemakkelijk te bewerken, bestendig en waterdicht. Kunstleer heeft een goede temperatuurregulatie en werkt ademend, en is bovendien gemakkelijk schoon te maken. Ook is dit materiaal stevig en zal de prijs je verrassen.  Kunstleer kan dus zomaar de beste stof zijn om een bureaustoel mee te bekleden en te personaliseren, als je alle eigenschappen van verschillende stoffen naast elkaar legt.

Beneficios de los tejidos vinílicos para personalizar una  silla de oficina

Al cuero o piel sintética también se le da el nombre de tejido vinílico. Y como te comentamos es cruelty free, de alta calidad y amable con el ambiente. Te desglosamos algunos de sus beneficios, por si aún tienes duda si deberías utilizarlos para tapizar sillas de tu oficina.
Claves para personalizar una silla de oficina Silla Manchester

Synthetische stoffen zijn:
- Elastisch
- Makkelijk te reinigen
- Soms brandwerend, wat betekent dat ze hoge temperaturen kunnen weerstaan. Dus in geval van brand heeft je meubilair meer kans om dit ongedeerd te doorstaan.

Tips bij het personaliseren van een bureaustoel

Bekleden is heel eenvoudig, maar kan als het de eerste keer is dat je het doet wel wat stress veroorzaken. Daarom volgen hier enkele tips om in gedachten te houden als je fouten die het materiaal of zelfs het meubilair kunnen beschadigen wilt vermijden. Zo kun je je bureaustoel bekleden zonder risico's of verrassingen. Boven hebben we de soorten stoffen en materialen al uitgelegd, dus de eerste stap, het kiezen van de juiste stof voor optimale resultaten, heb je al genomen.
We onthullen een goed bewaard geheim van de experts, dat vrij eenvoudig toe te passen is. Nooit, onder geen enkele omstandigheid, mag je een bureaustoel bekleden zonder de juiste materialen! De scharen en nietmachines die je thuis of op kantoor hebt, zijn niet geschikt voor dit soort werk en kunnen het meubilair volledig verpesten. Vergeet niet om ook vriendelijk voor je portemonnee te zijn, en koop je stoffen en andere materialen tijdens de uitverkoop! 

Stap voor stap: zo bekleed je een bureaustoel.

Tipos de tapizadosIn een eerdere blogl hebben we je verteld hoe je een bureaustoel kunt personaliseren, voor het geval je het niet meer weet hier een snelle samenvatting:
Bekleed de zitting. Verwijder de oude stof of bekleding en zorg ervoor dat je alle nietjes verwijdert. Vergeet niet om het zitkussen te vervangen en pas de details aan die nodig zijn om de stoel perfect te maken.
Lak de stoel en smeer de onderdelen in. Maak er gebruik van dat je het meubilair moet demonteren om te bekleden en laat je bureaustoel er als nieuw uitzien!
Vervang de bekleding van de rugleuning. Denk eraan dat de stof of materialen die je hiervoor gebruikt bij voorkeur ademend zijn of warmte absorberen en geen nare geurtjes veroorzaken.
En dat is alles! Nu kun je je bureaustoelen bekleden en volledig veranderen, zonder je zorgen te maken dat er iets misgaat.
Onthoud dat de beslissing om te bekleden of een nieuwe stoel te kopen afhangt van de staat van de bureaustoel en van welke investering het meest voordelig is.
Het is altijd aan te raden om een lijst te maken met voor- en nadelen om een rationele beslissing te nemen die het bedrijf ten goede komt.
Heb je nog vragen? Neem contact met ons op, we denken graag met je mee.