Telewerken
Andrea Álvarez

Tips: hoe ben je productiever tijdens het thuiswerken?

Deel:

Of u nu voor het eerst vanuit huis of dat al langer doet, hier volgen enkele belangrijke tips en aanbevelingen over wat u wel en wat u niet moet doen tijdens uw thuiswerkdag.

U zult het al vaak gehoord hebben en wij zullen er niet genoeg van krijgen het te herhalen: telewerken is een blijvertje. Vooral nu is aangetoond dat in vele beroepen persoonlijke aanwezigheid niet essentieel is en dat men even goed, zo niet beter, presteert vanuit de warmte van het eigen huis.

Toch is thuiswerk geen synoniem voor anarchie. Hoewel het overdreven lijkt, interpreteren veel mensen thuiswerken verkeerd als iets dat "iedereen kan doen", of dat u meer vrije tijd heeft, dat u niet echt werkt, of, kortom, dat het een minder serieuze manier is om uw taken uit te voeren.

De waarheid is dat telewerken of thuiswerken geen gemakkelijke taak is. Hoewel het vele voordelen met zich meebrengt en u in staat stelt uzelf vrijer te organiseren, kunnen sommige mensen zich overweldigd voelen, afgeleid worden, hun gewoonten verstoord zien of, erger nog, zich niet goed genoeg aanpassen om productief en efficiënt te zijn.

Dus als u één van degenen bent die telewerken als ingewikkeld ervaren, volgen hier 3 tips voor telewerken en 3 aanbevelingen over wat wel en wat niet te doen als u thuis werkt. Let op.

Tips om beter en efficiënter vanuit huis te werken

Hier zijn enkele gewoonten die u moet aanpassen om telewerken productiever te maken:

Organiseer uw dag

Dit zou bijna het eerste zijn wat u moet doen. Het maakt niet uit of het 's avonds is of 's morgens vroeg. Het belangrijkste is dat u vanaf het begin van uw dag duidelijk weet wat u moet doen en hoeveel tijd u waaraan gaat besteden.

Dit is zeer belangrijk omdat telewerken een belangrijke oorzaak is voor afleiding thuis. Als u iemand bent die gemakkelijk wordt afgeleid, zal het u meer zekerheid geven om wat u moet doen bij de hand te hebben, zodat u niets vergeet. Het zal u ook helpen om orde te houden, zodat u uw werk in blokken kunt verdelen en weet hoeveel tijd u aan elke taak besteedt.

Maak een ruimte vrij specifiek voor uw werk.

De COVID-19 pandemie heeft ertoe geleid dat veel mensen in een recordtijd hun werkplek hebben moeten aanpassen. Deze vervelende stap is echter zeer noodzakelijk als u uren achter de computer of aan een bureau moet doorbrengen.

Als u in bed, op de bank, in de keuken of, kortom, op steeds een andere plek werkt, zult u geen goede werkmentaliteit hebben. U zult steeds van plaats veranderen en dat maakt u onevenwichtig. Kies in plaats daarvan een vaste ruimte voor uzelf en gebruik die alleen voor uw werk. U zult het verschil merken.

Pas op voor overmatige blootstelling aan technologie

Hoewel het misschien een triviale kwestie is, zorgt het feit dat we voortdurend worden blootgesteld aan meldingen, e-mails, telefoontjes, chats, onderbrekingen, vergaderingen, enz. ervoor dat ons niveau van alertheid veel hoger ligt. In tegenstelling tot wat het zou moeten zijn, zorgt dit ervoor dat we altijd op onze hoede zijn, onze mobiele telefoons of onze werknetwerken in de gaten houden, zelfs als we niet aan het werk zijn.

Het beste is om, als u klaar bent met werken, alles wat met uw werk te maken heeft volledig uit te schakelen. Kennisgevingen uit, toepassingen uit en alles uit. Ontkoppel uzelf en verlaat de kamer, uw geestelijke gezondheid zal u er dankbaar voor zijn.

Wat niet te doen als u vanuit huis werkt?

Ondanks het bovenstaande advies is het allemaal niet zo eenvoudig, en zijn er bepaalde gewoonten die wij u afraden als u echt een professionele thuiswerker wilt zijn:

Werken in uw pyjama

Ja, u bent thuis, maar u bent niet aan het rusten, u bent aan het werk. Ook al is uw omgeving uw eigen, u heeft een professionele baan te doen, en dat betekent dat u zich ook zo moet gedragen. Net zoals u niet in uw pyjama op kantoor verschijnt, zou u thuis dezelfde gewoonte moeten volgen. Zo niet, dan hebt u niet dat "werk"-gevoel en zal uw productiviteit eronder lijden.

Huishoudelijke taken doen

Het is echt verleidelijk, want terwijl u werkt kunt u de wasmachine aanzetten, de kleren opruimen, de vaat in de vaatwasser doen, kortom, alle klusjes die een huis vraagt.

Wij raden u af dit te doen, omdat u dan in de mythe van multitasking vervalt en nog meer afleiding creëert. Wat u wint aan tijd die u aan huishoudelijke taken besteedt, verliest u aan werkuren, wat weer gevolgen heeft voor uw productiviteit.

Vond u deze tips over hoe u beter kunt telewerken nuttig? Onthoud dat we bij 365Bureaustoel allerlei soorten bureaustoelen, gamestoelen en bureaustoelen voor thuiswerk hebben, zodat uw rug en onderrug niet te lijden hebben tijdens lange werkdagen zittend werken.

Bezoek onze webwinkel en profiteer van onze kortingen. Wij verwachten u!