Tips over stoelen

Wat zijn de onderdelen van een ergonomische bureaustoel?

Deel:

Leer meer over de onderdelen van een bureaustoel en zijn componenten in onze 365BureauStoel post.

Wanneer we een nieuwe bureaustoel krijgen, of het nu voor uw kantoor is of voor uw werkomgeving thuis, zijn we enthousiast om iets nieuws te krijgen.

Het kan echter gebeuren dat de stoel begint te haperen: hij zakt vanzelf, een van de armleuningen komt vast te zitten, de stof scheurt, of hij piept gewoon te veel of rolt niet goed meer. Niet iedereen kan precies zien waar zijn stoel het laat afweten en de handicap van bureaustoelen, vooral als ze ergonomisch zijn, is dat hun assemblage complexer is dan die van een standaard of conventionele bureaustoel.

Opdat u niet in paniek zou raken als u problemen heeft met uw stoel, vertellen wij u hier welke onderdelen een bureaustoel heeft, zodat u alles bij de naam kunt gaan noemen.

Hoofdbord, hoofdeinde of hoofdsteun

Wat zijn de onderdelen van een ergonomische bureaustoel

We gaan van boven naar beneden, we beginnen met het hoofdeinde of hoofdbord. Dit is het bovenste deel van de stoel en regelt voornamelijk de cervicale ondersteuning.

Een van de grote voordelen is dat hij zowel in hoogte als in hoek kan worden versteld, en daarom is het een van de belangrijkste onderdelen van ergonomische bureaustoelen.

Rugleuning

Wat zijn de onderdelen van een ergonomische bureaustoel

Een van de belangrijkste onderdelen van een bureaustoel is het verticale deel dat de rug en de wervelkolom ondersteunt. Ergonomische stoelen hebben de bijzonderheid dat ze gemaakt zijn van een ademend, thermoregulerend netweefsel om warmte en kou gedurende lange perioden te isoleren.

Ze worden afgedekt door een frame van materialen zoals polypropyleen, aluminium of polyamide, waardoor ze meer stevigheid en stabiliteit krijgen, met een dubbele montage voor een betere bevestiging.

Als laatste detail hebben de rugleuningen van ergonomische bureaustoelen vaak ook een in hoogte verstelbare lendensteun voor extra comfort.

Armleuningen

Wat zijn de onderdelen van een ergonomische bureaustoel

Een ander essentieel onderdeel van een ergonomische bureaustoel zijn de armleuningen. Het zijn langwerpige stukken op een horizontale as, bevestigd aan de structuur, die ook een mechanisme heeft waarmee ze in hoogte kunnen worden versteld.

Anderzijds zijn ze meestal gemaakt van een antislipmateriaal, zodat de stand van de ellebogen vast blijft en hij tevens verstelbaar is op de horizontale as.

Zitting

Wat zijn de onderdelen van een ergonomische bureaustoel

De zitting samen met de rugleuning is een ander essentieel element van elke bureaustoel.

Het is belangrijk dat de zitting de juiste afmetingen heeft om een goede grip te bieden. Het is een element dat sterk onderhevig is aan slijtage en de binnenkant is gemaakt van schuim of geïnjecteerd schuim in de duurdere modellen.

Verstelmechanisme

Wat zijn de onderdelen van een ergonomische bureaustoel

Dit is een van de meest typische onderdelen van bureaustoelen, hoewel het bij ergonomische stoelen van bijzonder belang is omdat ze van een meer gespecialiseerd type zijn.

In die zin is het verstelmechanisme verantwoordelijk voor de instelling van de zithoogte en voor de aanpassing aan de bewegingen en het gewicht van de gebruiker. Er is een grote verscheidenheid van verschillende soorten mechanismen. Als u er meer over wilt weten, kunt u terecht in onze koopgids over types van bureaustoelmechanismen, waar we dit in meer detail uitleggen.

Gaszuiger

Wat zijn de onderdelen van een ergonomische bureaustoel

Dit onderdeel is een van de onderdelen die ervoor zorgen dat uw rolstoel zichzelf laat zakken als het beschadigd is. Hij bestaat uit twee concentrische cilinders die samen twee kamers vormen. De eerste bevat het gas, dat vervolgens door een zuiger wordt uitgestoten en geledigd wanneer het bovenvermelde verstelmechanisme wordt bediend.

Wanneer de eerste kamer wordt geleegd, wordt de tweede buitenkamer gevuld met gas, waardoor de stoel op de vereiste hoogte kan worden gestabiliseerd.

Basis

Wat zijn de onderdelen van een ergonomische bureaustoel

De vijfhoekige basis is de vertakte structuur die de stoel stabiliteit geeft en het mogelijk maakt de wieltjes in te brengen voor de mobiliteit van de ergonomische bureaustoel.

Het is meestal gemaakt van aluminium of polyamide, waarbij altijd wordt gestreefd naar maximale weerstand, aangezien het het deel van het skelet is dat een groot deel van het gewicht van zowel de gebruiker als de rest van de onderdelen moet dragen.

Wielen

Wat zijn de onderdelen van een ergonomische bureaustoel

Dankzij hen, kunnen we de stoel door de kamer verplaatsen. Hoewel het klinkt als een eenvoudig onderdeel, is het in werkelijkheid noodzakelijk aandacht te besteden aan de samenstelling ervan, vooral als u een speciale vloerbedekking hebt, zoals tapijt of parket.

In dit verband laten wij u hier onze post zien over de soorten wielen van bureaustoelen, zodat u op de hoogte bent van alle soorten die er bestaan en de aanbevelingen voor het gebruik afhankelijk van het soort vloer.

Wij hopen dat u deze informatie nuttig vond om een beter inzicht te krijgen in de onderdelen waaruit een ergonomische bureaustoel is opgebouwd. Bij 365BureauStoel hebben we in onze catalogus de beste bureaustoelen, ergonomische stoelen en gamestoelen gebouwd met resistente en duurzame materialen.

Ga naar onze 365BureauStoel-website en ontdek al onze aanbiedingen. Of, indien nodig, neem contact met ons op voor al uw vragen over onze producten. Tot ziens!