Telewerken
Andrea Álvarez

Hoe blijf je productief op het werk tijdens de kerstperiode?

Deel:

Hier vind je enkele tips die je helpen tijdens de kerstdagen productief te blijven op het werk, zodat je niet wordt afgeleid en achter raakt met je werk.

December is voor iedereen een langverwachte tijd: de feestdagen komen eraan, familieleden die je lang niet hebt gezien, bedrijfsdiners of etentjes met vrienden, familiereünies, enz.

Aan de ene kant is het een tijd van vreugde en blijdschap, maar aan de andere kant is aangetoond dat het kan leiden tot een lagere productiviteit op het werk. Wat is de reden daarvoor? Hoofdzakelijk aan drie factoren:

-meer afleiding door vrije dagen (er zijn meer feestdagen);

-omdat er niet elke dag naar het werk wordt gegaan, kan dit vertragingen veroorzaken;

-meer afwezigheden wegens vakantie.

Dit leidt tot een omgeving met afleidingen, problemen die op het laatste moment opduiken en die moeten wijken voor afwezigheden en, als gevolg daarvan vertragingen die zeer hinderlijk kunnen worden wanneer de kerstperiode voorbij is.

Wat kunnen we hieraan doen? In feite zijn er veel dingen, maar hier volgende de vijf belangrijkste:

Organiseer je werk zeer goed

Als je geen agenda hebt, is het nu het moment om er één te gebruiken. Noteer al je lopende taken en de tijd die die je nodig hebt om ze tot een goed einde te brengen. Desgewenst kun je ook de Pomodoro-methode gebruiken om nog nauwkeuriger te zijn. Wanneer je dat gedaan hebt, neem je je agenda en plan je zoveel mogelijk dagen in deze maand, met enige ruimte voor noodgevallen en onderbrekingen.

Zo krijg je een algemeen beeld van wat je tijdens de kerstperiode kunt verwachten en kunt je rustig aan de slag omdat je weet wat je moet doen en hoeveel tijd je in deze periode hebt.

Praat met je collega's om vakanties te regelen

We hebben allemaal recht op vakantie, vooral in deze tijd van het jaar. Het is echter noodzakelijk pro-actief te werk te gaan en een akkoord te bereiken over de dagen die iedereen heeft en wanneer hij of zij vrij zou willen nemen.

In verband met het vorige punt is het heel nuttig te weten wanneer je collega's vakantie genomen hebben, omdat je dan weet welke taken voorrang moeten krijgen voordat ze weggaan en welke taken later zonder haast kunnen worden opgelost.

Het lijkt vanzelfsprekend, maar het zou niet de eerste keer zijn dat een gebrek aan afspraken tot langdurige problemen leidt als gevolg van vertragingen of een gebrek aan coördinatie. Wees voorzichtig en je zal jezelf een heleboel narigheid besparen.

Controleer elke dag je checklist

Neem voordat je aan de slag gaat de agenda die wij je eerder hebben aanbevolen, ga zitten en denk na over de dagelijkse taken die je moet doen. Deze oefening hoeft niet veel tijd in beslag te nemen, aangezien je in je agenda al hebt genoteerd wat je die dag moet doen.

Deze taak helpt je om geconcentreerd te blijven en niet overweldigd te raken. Het is normaal dat mensen in je omgeving meer gestrest zijn dan gewoonlijk, of meer geïrriteerd raken over dingen waar ze geen tijd voor hebben. Geef het niet op, het organiseren van je taken gedurende de dag helpt je geconcentreerd te blijven op wat je moet doen. Je zult merken dat iedereen jaloers op je zal zijn, omdat je productiever bent dan alle anderen.

Als je thuiswerken kunt aanvragen, doe dat dan

Hoewel we weten dat thuiswerken een realiteit is geworden in het bedrijfsleven, wordt het niet overal gedaan.

Maar toch, als je erom kunt vragen, optimaliseert je je tijd in de gezelligheid van je huis en kun je je beroeps- en privéleven beter combineren als je van thuis uit werkt. Koop een goede bureaustoel en een groot bureau en als het kan, vraag dan of je tijdens deze periode minstens een paar dagen per week kunt thuiswerken. Je wordt niet gestoord door de omgeving en je productiviteit wordt aanzienlijk verbeterd.

Erken het werk van je collega's

Samenwerking is nog nooit zo belangrijk geweest. Wij zijn vaak zo bezig met wat er verkeerd wordt gedaan, dat wij zelden zien wat er goed wordt gedaan.

In deze tijd van het jaar is het bijzonder belangrijk om jezelf te erkennen en te feliciteren met wat je dit jaar hebt bereikt. Je motiveert je collega's veel meer en geeft hen een energieboost, waardoor ze nieuwe uitdagingen kunnen aangaan voor het einde van het jaar. En als je rekening met hen houdt, zullen zij rekening met jou houden en je feliciteren met wat je bereikt hebt.

Een gemotiveerd team kan zijn banden versterken en vriendschappen smeden, waardoor je deze periode op een productievere en draaglijkere manier doorkomt.

Zijn onze tips om je productiviteit op het werk tijdens de kerstperiode te verhogen nuttig voor je geweest? Bij 365Bureaustoel hebben we verschillende hulpmiddelen om je productiviteit in je omgeving te verbeteren, met kantooraccessoires, ergonomische bureaustoelen en bureaus die geschikt zijn om comfortabel en efficiënt te werken.

Bezoek ons op de 365Bureaustoel webwinkel en bekijk al onze aanbiedingen. Aarzel niet om jezelf cadeau te doen wat je nodig hebt!