Tips over stoelen

Hoe maak je de wielen van een bureaustoel schoon?

Deel:

Vuil kan zich ophopen op de wielen van de bureaustoel, waardoor de stoel mogelijk niet gemakkelijk kan rollen. Dit is echter niet het enige nadeel van de ophoping van stof, pluisjes, haren en overig vuil op dit deel van uw bureaustoel. Door de wielen van uw stoel schoon te houden, kunt u de levensduur verlengen en deze langer als nieuw gebruiken. Leer met 365bureaustoel.nl om de wielen van je stoel goed schoon te maken.

Werkwijze bij de reiniging van de bureaustoelwielen

Vaak vergeten we de wielen van onze bureaustoel schoon te maken en hoopt zich ongemerkt vuil op rondom de wielen. Wanneer we merken dat onze stoel niet meer goed rolt, komt dat hoogstwaarschijnlijk door de ophoping van vuil en stof.

Daarom is het belangrijk om regelmatig te reinigen, een eenvoudig onderhoud waardoor de stoel langer mee zal gaan en de stoel comfortabel en praktisch blijft om in te zitten. Hoe maak je de wielen van je bureaustoel schoon? Volg deze stappen!

Verwijder de wielen

Bij de meeste stoelen is demontage van de wielen de eerste stap in de stoelwielenreiniging. Om ze van de basis te verwijderen, moet je een schroevendraaier gebruiken. Je moet eerst de wielkap verwijderen en vervolgens de rest demonteren. Als er haren vastzitten, verwijder deze dan zoveel mogelijk voor een beter zicht.

Houd er rekening mee dat je voor het demonteren van de wielen de stoel eerst ondersteboven moet kantelen zodat je goed bij de wielen kunt.

Verwijder ingebed vuil

Zodra de wielen zijn verwijderd, moet je deze grondig reinigen om al het vuil te verwijderen. Welk gereedschap heb je hiervoor nodig? Je kunt een kleine spatel gebruiken, maar wees voorzichtig bij het schrapen om de wielen niet te beschadigen.

Als er veel opgehoopt vuil is, moet je misschien een stofzuiger gebruiken, zodat je alle haren die verstrikt zijn geraakt kunt verwijderen.

Voor kleinere groeven kun je een borstel of penseel gebruiken om ingebed vuil te verwijderen zonder het plastic van het wiel te bekrassen om de gebruikswaarde zoveel mogelijk te behouden.

Werkwijze bij de reiniging van de stoelwielen

Was en smeer de wielen

Het is niet voldoende om het opgehoopte vuil van de wielen van je stoel te verwijderen. Je moet ze ook daarna goed wassen zodat ze makkelijk rollen.

Hiervoor hoef je alleen maar water en zeep te gebruiken. Week ze ca. tien minuten in zeepwater, was, spoel en droog ze vervolgens af met een doek.

Zorg ervoor dat ze goed droog zijn (je kunt het buiten doen) voordat je ze terug in je stoel zet.

Als je merkt dat ze bekrast zijn, kun je het oppervlak voorzichtig schuren, zodat het vervolgens beter op de grond kan rollen. En gebruik voor de rotatieas een droog smeermiddel voor optimaal ergonomisch draaien.

De wielen opnieuw monteren

Zodra de grondige reiniging is voltooid, kun je de wielen weer op hun plaats te zetten. Je moet ze weer goed vastschroeven aan de kap die de wielen omhult. Ga voorzichtig maar toch vastberaden te werk.

Als je klaar bent, zal je stoel soepeler en stiller rollen. Je zult de verandering merken!

Kunnen de bureaustoelwielen worden gereinigd zonder demontage?

Het is mogelijk om de wielen van de stoel te reinigen zonder deze te demonteren, maar dit lukt alleen als er niet te veel vuil is of om te voorkomen dat te veel vuil zich ophoopt, dat wil zeggen voor dagelijks basisonderhoud.

Als je een diepere reiniging wilt waarmee u optimaal kunt profiteren van de voordelen van alle onderdelen van je ergonomische bureaustoel, waardoor de stoel langer meegaat, kun je het beste de eerdergenoemde stappen volgen.

Het is niet iets wat je dagelijks hoeft te doen, maar het is vaak om te voorkomen dat vuil zich gaat ophopen, de wielen geblokkeerd raken en kapot gaan.

Het reinigen van de wielen zonder demontage is een meer oppervlakkig onderhoud en in veel gevallen kun je niet al het vuil goed verwijderen omdat er haren zijn die in de knoop zitten of pluisjes die het wiel verstoppen, waardoor de stoel niet meer goed rolt.

Tips om wielen langer schoon te houden

Tips om wielen langer schoon te houden

Goed onderhoud van de wielen van onze bureaustoel stelt ons in staat om de levensduur te verlengen en dus op kosten te besparen. Bovendien rolt de stoel hierdoor veel soepeler, waardoor we ook tijd besparen in het dagelijkse werk.

Gezien de voordelen van het regelmatig reinigen van de wielen van uw bureaustoel, volg je deze aanwijzingen om de bureaustoelwielen langer schoon te houden:

  • Houd rekening met het model van bureaustoel en wielen bij het schoonmaken ervan.
  • Het is raadzaam om de wielen van de bureaustoel een paar keer per maand schoon te maken om te voorkomen dat vuil zich ophoopt.
  • Doe dit onderhoud voorzichtig om de wielen niet te beschadigen, zowel bij het demonteren als bij de hermontage.
  • Gebruik geen corrosieve producten die het plastic van de wielen kunnen aantasten.
  • Gebruik eventueel beschermende vloermatten zodat de wielen ook minder slijten.

Door meer aandacht te besteden aan de wielen van uw bureaustoel, verbetert u de roleigenschappen ervan en kunt u de bureaustoel gemakkelijker naar behoren gebruiken.