Teamwerk
Andrea Álvarez

Tips voor het indelen van rust- en pauzeruimtes op het werk

Deel:

Het welzijn van werknemers op het werk is een factor die een grote invloed heeft op de prestaties van werknemers. Dit heeft te maken met veel aspecten zoals de werkomgeving, veiligheid op het werk of, in toenemende mate, de inrichting van het kantoor met de juiste verdeling van ruimtes.

Het hebben van pauzeruimtes op het werk stelt werknemers in staat zich comfortabeler te voelen, beter in een team te werken, stress te verminderen en uiteindelijk gemotiveerder te zijn en daarom beter te presteren en productiever te zijn.

Daarom wordt de aanwezigheid van pauzeruimtes op het werk steeds belangrijker voor bedrijven. De mogelijkheden zijn talrijk, maar ze zullen afhangen van de aard van elk bedrijf, de grootte van de kantoorruimtes, het soort werk dat wordt gedaan, enz.

In 365bureaustoel.nl geven we u een aantal interessante ideeën om de beste pauzeruimtes in bedrijven in te richten.

Soorten pauzeruimtes in bedrijven

Soorten pauzeruimtes in bedrijven

De pauzeruimtes in bedrijven kunnen zeer gevarieerd zijn: van kleine keukens waar je een kopje koffie kunt drinken tot veel grotere recreatieruimtes. Maar in ieder geval is het doel dat deze ruimtes vriendelijker zijn ingericht dan het kantoor zelf, zodat werknemers gedurende hun werkdag hun voordeel doen bij momenten van ontspanning. Laten we eens kijken naar enkele soorten pauzeruimtes op de werkplek:

Pauzeruimtes met keuken

In kleinere kantoren kan het hebben van een kleine keuken, waar werknemers de basiselementen (koffiezetapparaat, koelkast en magnetron) voor koffie of een snack tot hun beschikking hebben, erg handig zijn.

Door een hoge tafel en een paar krukken te plaatsen, kunnen werknemers even een pauze nemen, op een meer ontspannen toon met elkaar communiceren en zo nodig een tussendoortje nemen.

Dit zal teamwork stimuleren, relaties tussen werknemers versoepelen en stressniveaus verminderen, wat de productiviteit en het welzijn ten goede komt.

Een ontspannen sfeer op gangen, werkplekken en kantoor

Soms is het in een kantoor voldoende om een doorgangszone te hebben met basismeubilair, zodat werknemers kunnen bellen of iets kunnen drinken.

Hiervoor is niet veel nodig. Een bijzettafel en enkele stoelen maken het al mogelijk voor medewerkers om even tot zichzelf te komen of zelfs kleinere, meer informele vergaderingen te houden, waardoor creativiteit en eventueel brainstormsessies worden gestimuleerd.

Bij grotere bedrijven, waar individuele kantoren groter zijn, moet de werknemer gewoon even weg kunnen gaan van het bureau om een pauze te nemen. In dat geval kan een bijzettafel en een poef of fauteuil het personeel de nodige momenten van ontspanning bieden.

Deze details worden vaak over het hoofd gezien, maar het is een feit dat ze in grote mate kunnen bijdragen aan de motivatie en productiviteit van werknemers. Daarom is het belangrijk om bij het inrichten van een kantoor met bijpassend meubilair hiermee rekening te houden.

Tips voor het inrichten van zithoeken in kantoren

Tips voor het inrichten van zithoeken in bedrijven

Het feit dat het personeel over een werkplek met bijbehorende pauzeruimtes kan beschikken is gunstig voor het bedrijf zelf, omdat het problemen zoals een burn-out en andere soortgelijke kwalen met een nadelige uitwerking op de productiviteit en het welzijn van werknemers tegengaat.

Zoals gezegd, is de aanwezigheid van pauzeruimtes in kantoren ideaal om te ontspannen en de betrokkenheid en productiviteit te verbeteren. Maar om dit goed te doen, geven we u de volgende tips:

  • Het ontwerp van deze pauzeruimtes moet modern en ergonomisch zijn, zodat het aantrekkelijker wordt voor alle werknemers.
  • Geef een concrete focus aan de  pauzeruimte, een plek met een eigen stijl die positieve energie opwekt en echt helpt om even los te komen van het werk.
  • Als je op zoek bent naar deze zone om creativiteit te stimuleren, maak het dan leuk. De meest informele ruimtes zijn ideaal om dit doel te bereiken.
  • Als u wilt dat werknemers deze ruimtes gebruiken voor kleine informele bijeenkomsten, creëer dan een ruimte die zo comfortabel en flexibel mogelijk is.
  • Voor bedrijven met grote ruimtes waarin innovatie voorop staat, kan een recreatieruimte het meest geschikt zijn. Laat de sfeer van deze plek uw personeel even vergeten dat ze op kantoor zijn.
  • Als de afmetingen van uw kantoor het toelaten, kan het opzetten van recreatieruimtes buiten een geweldig idee zijn: groene zones, tafels en scandinavische stoelen om even een drankje te doen ...
  • Wanneer u kiest voor een pauzeruimte in de stijl van een klein koffiehuis, zorg er dan voor dat ze alles bij de hand hebben wat ze nodig hebben. Waarom willen ze een koffiezetapparaat als ze de capsules van thuis moeten meenemen? Die details worden zeer gewaardeerd.

Kortom, gun uw werknemers deze pauzeruimtes op kantoor zodat ze kunnen ontspannen en daarna weer met een goed gemoed aan het werk kunnen gaan. Dit zorgt voor een betere werkomgeving, houdt het personeel gemotiveerd en heeft een zeer positieve invloed op de productiviteit en prestaties. Het is een win-winsituatie!