Tips over stoelen
Maria Fernanda Casique

Zijn gamestoelen hun geld waard? Voordelen en nadelen

Deel:

Denk je erover een speciale bureaustoel voor je gamesessies te kopen? Vergelijk dan de voor- en nadelen van gamestoelen en bepaal of je dit de investering waard vindt.

Nadelen van gamestoelen

Zoals alles in het leven, kunnen gamestoelen bepaalde nadelen hebben die je in overweging moet nemen voordat je de eerste de beste gamestoel koopt.  

Afmetingen en gewicht

Gamestoelen zijn ontworpen om langdurig te worden gebruikt, wat betekent dat ze veel extra's hebben: lendenkussen, armsteunen, hoofdsteun, kantelbare zitting, etc. Dit is tegelijkertijd een voordeel en een nadeel, zowel wat het opvallende uiterlijk als zijn extra comfort betreft.

Voor- en nadelen van een gaming stoel

Het ontwerp van gamestoelen

Het ontwerp kan hun grootste fout of pluspunt zijn, afhankelijk van hoe je het bekijkt. Gamestoelen hebben meestal zeer gedurfde en opvallende ontwerpen, bijvoorbeeld geïnspireerd door de stoelen in racewagens.

Dit type bureaustoel biedt meer grip en helpt de gebruiker om een meer meeslepende ervaring te hebben terwijl hij geniet van zijn favoriete spel. Voor de meer traditionele gebruiker die op zoek is naar een bureaustoel voor op het werk, is dit type bureaustoel wellicht iets te veel van het goede, maar als je hem eenmaal hebt geprobeerd, is er geen twijfel meer mogelijk over de kwaliteit ervan. Als je een voorbeeld wilt van een ergonomisch ontworpen gamestoel, kijk dan eens naar de Fénix gamestoel.

Beperkte aanpassingsmogelijkheden in vergelijking met andere bureaustoelen

Gamestoelen leggen over het algemeen de nadruk op twee punten: design en comfort. Het klopt echter dat de verstelbaarheid vaak vrij beperkt is in vergelijking met ergonomische bureaustoelen, die technologisch geavanceerder zijn.

Bij 365Bureaustoel hebben we echter goed aanpasbare gamestoelen tegen betaalbare prijzen beschikbaar. Zo is er bijvoorbeeldde Logan gamestoel, een model compleet met uitschuifbare voetsteun en hoofdsteun waarmee u in alle comfort van een goede film kunt genieten.

Voordelen van gamestoelen

Zoals we reeds hebben vermeld, streven gamestoelen naar een maximaal comfort en ontwerp, zodat de gebruiker zich volledig kan concentreren op het beleven van een authentieke game-ervaring. Enkele van de belangrijkste aspecten worden hieronder belicht

Hoge ergonomische rugleuning, met goede grip en lendenkussen

Dit betekent dat je schouders en rug te allen tijde volledig ondersteund kunnen worden, wat vooral belangrijk is om de concentratie tijdens het spelen niet te verliezen.

De zitting kan tot 180 graden achterovergekanteld worden

Wat gamestoelen zeer veelzijdig maakt, zodat je in verschillende posities kunt gamen of praktisch liggend een film kunt kijken.

Voor- en nadelen van een gaming stoel

Materialen van hoge kwaliteit

Gamestoelen zijn bureaustoelen die langdurig intensief worden gebruikt en onderhevig zijn aan veel slijtage. Daarom is het aan te bevelen kwaliteitsmaterialen te gebruiken, zodat ze er na verloop van tijd goed blijven uitzien. Als kwaliteitsgarantie zijn de gamestoelen die je bij 365Bureaustoel vindt goedgekeurd en gecertificeerd onder het UNE EN1335:1,2 keurmerk, dat hun kwaliteit voor een perfecte ervaring garandeert.

Diversiteit en gebruiksgemak

Aangezien dit een zeer populair type bureaustoel is, is er een grote verscheidenheid aan ontwerpen om aan alle ieders voorkeuren te voldoen. Bovendien zijn het meestal bureaustoelen die geen ingewikkelde mechanismen gebruiken, waardoor ze gemakkelijk te gebruiken zijn.

Nu u alle voor- en nadelen van een gamestoel kent, is het tijd om de stoel te kiezen die u het beste bevalt.

Bij 365BureauStoel hebben we een breed assortiment blauwe gamestoelen die perfect zijn voor urenlang gamen. Bezoek vandaag nog onze 365Bureaustoel webwinkel en ontdek al onze aanbiedingen. We staan voor je klaar!