Ergonomie en gezondheid

Welke soorten voetsteunen zijn er?

Deel:

Wilt u een voetensteun, maar weet u niet welke u moet kiezen? In dit bericht vertellen wij u welke soorten voetsteunen er zijn, wat de voordelen ervan zijn en hoe ze het vaakst worden gebruikt.

Werkt u in een kantoor, een thuiskantoor of uw eigen huis? Zo ja, dan bent u één van de gelukkigen die uw dagelijkse taken zittend achter de computer kan uitvoeren, met een koffie in de hand en zonder zich een paar uur lang veel te hoeven bewegen. 

Hoewel het een voorrecht is, zijn er veel nadelen verbonden aan zittend werk. Eén van de ernstigste daarvan is de neiging tot zittend werk, afgezien van de talloze rugpijnen die kunnen ontstaan als men niet om de 30 minuten opstaat. Daarom is het belangrijk dat u de juiste voorzieningen in uw werkruimte hebt, als u niet wilt dat het u op de lange duur duur komt te staan. 

Welke voorzieningen bedoelen we? De meest elementaire: een ergonomische stoel of een gaming chair (we hebben het al gehad over hun verschillen en overeenkomsten), een bureau met een geschikte hoogte, licht en diverse kantooraccessoires (agenda's, paperclips, sticky notes, enz.).

Er is echter één belangrijk accessoire voor wie zittend werkt. Helaas wordt het vaak niet opgemerkt, maar de voordelen zijn legio: het verbetert de bloedsomloop, de houding, voorkomt lage rugpijn en bevordert de rust. 

Dat klopt, we hebben het over voetsteunen.

Wij hebben reeds bij andere gelegenheden besproken waar een kantoorvoetsteun voor dient en wanneer het raadzaam is er één aan te schaffen. Als u al besloten hebt dat u dit accessoire in uw kantoor wilt, lees dan verder, wij gaan u vertellen over de soorten kantoorvoetsteunen die u kunt vinden, de voor- en nadelen van elk type.

Laten we beginnen.

Welke soorten voetsteunen zijn er?

Welke soorten voetsteunen zijn er

Voetsteunen zijn, zoals u ondertussen wel zult weten, dat accessoire dat u op de vloer onder uw voeten legt en waarop uw voeten kunnen rusten. U hoeft uw benen niet steeds over elkaar te houden, uw onderrug zal minder pijn doen en u zult langer kunnen zitten zonder dat uw bloedsomloop wordt benadeeld.

Er zijn duizend verschillende modellen voetsteunen te vinden, dus om dit aanbod een beetje te ordenen, gaan we ze op drie manieren indelen: volgens hun mobiliteit, volgens hun gebruik en volgens hun aanraking

Soorten voetsteunen naargelang hun mobiliteit

Afhankelijk van hun mobiliteit worden voetsteunen in twee hoofdtypen onderverdeeld:

Statische voetsteunen 

Hoe zien ze eruit?

-Ze hebben een onbeweegbare vaste basis;

-Ze zijn perfect voor specifieke plaatsen waar u de exacte afmetingen kent van de ruimte waar u ze gaat plaatsen;

-U hoeft ze niet te bewegen om ze in een comfortabele positie te zetten.

Dit is echter ook een nadeel als u van plan bent een voetsteun in verschillende ruimtes te gebruiken, omdat u dan de hoogte moet variëren en dit type voetsteun u die mogelijkheid niet biedt. Wij bevelen dit type vooral aan als u het in uw huis op één plaats gaat neerzetten.

Beweegbare voetsteunen

Hoe zien ze eruit?

-Deze zijn in hoogte verstelbaar en kunnen aan verschillende omgevingen worden aangepast;

-Bij veel modellen kunt u ook de hellingshoek instellen.

Als u geneigd bent te wisselen, is dit de beste voor u. Anderzijds, als u het altijd op dezelfde plaats wilt hebben, is een statisch exemplaar voordeliger.

Soorten voetsteunen naargelang hun gebruik

Voetsteunen worden, afhankelijk van hun gebruik, eveneens in twee hoofdtypen onderverdeeld:

Voetsteunen voor kantoor en thuis

Hoe zien ze eruit?

-Ze worden het meest gebruikt, vooral in telewerken, kantoren en werkkamers;

-Zijn ook bekend als "ergonomisch" en vallen samen met de beweegbare types;

-Ze zijn meestal in hoogte en helling verstelbaar, maar zijn niet bepaald esthetisch verantwoord. Ze zijn bedoeld om gebruikt te worden, vandaar dat de kleuren niet te fel zijn;

-Zijn bedoeld voor continu en langdurig gebruik.

Wij bevelen ze vooral aan voor het werk, zowel thuis als op de zaak. Zij zijn het meest resistent en veelzijdig. 

Decoratieve voetsteunen  

Hoe zien ze eruit?

-Bent u bekend met de beroemde poefs? Dat is het idee. Ze zijn zeer opvallend, met aantrekkelijke vormen en felle kleuren.

-Ze zijn perfect voor het decoreren van een woonkamer, als extra steun voor andere elementen in huis en natuurlijk om af en toe uw voeten op te laten rusten.

-Ze zijn ook verkrijgbaar in de vorm van een krukje of een bankje. 

Ze zijn vooral aan te bevelen als u gevoel voor esthetiek en smaak hebt, en kunnen ook dienen als extra opslagruimte. Wij raden ze echter niet aan als u op zoek bent naar ergonomie: ze zijn niet aanpasbaar of verstelbaar in hoogte en helling.

Soorten voetsteunen naargelang het gevoel

Ten slotte kunnen ook voetsteunen op grond van hun gevoel in drie soorten worden onderverdeeld: 

Voetsteun van schuimrubber

Hoe zien ze eruit?

-Het zijn halve cilindervormige voetsteunen van zogenaamd "traagschuim". Dit betekent dat als u de voetensteun voor het eerst gebruikt, hij de perfecte vorm voor u aanneemt; 

-Zij zijn niet verstelbaar in helling, hetgeen niet nodig is gezien hun cilindrische vorm, hoewel zij wel in hoogte verstelbaar zijn;

-U kunt ze ook gebruiken om tussen uw knieën te plaatsen dankzij hun kussenachtige structuur. 

Ze zijn perfect als u op zoek bent naar een multifunctionele en u zoekt iets zachts en aanpasbaars.

Verwarmde voetsteun 

Hoe zien ze eruit?

-U zult er dol op zijn als u koude voeten hebt, want ze hebben een thermostaat om de temperatuur aan uw wensen aan te passen

-Dit zijn de duurste modellen, maar hun comfort is de prijs waard;

-Ze zijn ergonomisch ontworpen en in hoogte en helling verstelbaar.

Ze zijn perfect als u in uw eigen kantoor, thuis of op kantoor werkt.

Antislip voetsteun

Hoe zien ze eruit?

-Zij hebben een ruw oppervlak en hebben twee functies: zij voorkomen uitglijden en hebben een masserend effect terwijl u werkt of studeert. 

-Ze zijn ontworpen omblootsvoets te gebruiken en uw voeten op en neer te laten glijden.

Niet aanbevolen in een kantooromgeving. Ze zijn echter ideaal voor werken of studeren vanuit huis.

Hebt u al besloten welk type voetsteun voor u geschikt is? Bij 365BureauStoel hebben we de perfecte soorten voetsteunen voor elke situatie, die u kunt combineren met bureaustoelen met voetensteun, gaming stoelen en bureaus om een comfortabele en complete werkruimte te creëren.

Bezoek onze 365BureauStoel website en ontdek zelf wat wij voor u hebben. Wij wachten op u!