Tips over stoelen

Tips voor het kiezen van kinderbureaustoel

Deel:

Als je op zoek bent naar een kinderbureaustoel, lees dan deze 5 tips voordat je er een koopt. Zo kies je de juiste!

We weten allemaal dat kinderen een bijzonder moeilijk publiek kunnen zijn. Hun behoeften zijn specialer dan die van een normale volwassene en er moet ook aandacht worden besteed aan de kleinste details. Elke onoplettendheid kan later gevolgen hebben voor de ontwikkeling van problemen wanneer ze volwassen zijn.

Daarom is het belangrijk om rekening te houden met een aantal belangrijke aspecten als je een kinderbureaustoel kiest. Waarom? Om verscheidene redenen:

- Ze gebruiken hun stoel gedurende vele uren, hetzij om te studeren, hetzij voor ontspanning (films, videospelletjes, enz.).

- De keuze van de juiste stoel is belangrijk voor een gezonde rug en voorkomt het ontstaan van lage rug- of nekpijn in een vroeg stadium.

- Kinderen veranderen en groeien, en als hun stoelen niet aan hen zijn aangepast, kunnen ze zich onprettig voelen en slechte houdingen en gewoonten ontwikkelen die ze moeilijk kunnen loslaten.

Om dit alles wat van dichterbij te bekijken, vind je hieronder vijf tips die je kunnen helpen de juiste kinderbureaustoel te kiezen die is aangepast aan de behoeften van je kleintje.

Laten we aan de slag gaan!

De kinderbureaustoel moet aangepast zijn aan het gewicht en de lengte.

We hebben al gezegd dat kinderen heel snel groot worden en net als dit met kleding het geval is, is dat ook zo bij stoelen.

Na verloop van tijd zie je dat ze groter en zwaarder worden. Als je geen geschikte bureaustoel aanschaft, kunnen ze die over een paar maanden niet meer gebruiken.

Welke stoel kan daarbij van pas komen? Eerst en vooral moet deze in hoogte verstelbaar en geschikt qua afmetingen en gewicht zijn, zodat je je rug goed op de rugleuning kunt laten rusten en je voeten op de vloer.

Om ideeën op te doen is de Nordic-bureaustoel een goede optie, met een ergonomisch en eenvoudig ontwerp voor een totale vrijheid.

Armleuningen op kinderbureaustoelen: ja of nee?

Onze mening is 'dat hangt ervan af'.

De armleuningen zijn een zeer belangrijk extra element om de belasting van de rug te beperken bij het typen op de computer of het gebruik van de controller van de spelconsole.

Voor kleine kinderen kan dit echter een probleem zijn, vooral als de stoel hoger moet worden gezet. Armleuningen kunnen in de weg zitten bij het plaatsen van je bureau en het is belangrijk dat bureau en stoel juist gepositioneerd zijn voor een goede lichaamshouding. Bekijk voor meer informatie onze berichten over de beste bureaustoelcombinaties die je kunt samenstellen.

Voordat je een stoel met armleuningen koopt, moet je er zeker van zijn dat de hoogte geen probleem is. Een optie die je kunt overwegen is een bureaustoel met opklapbare armleuningen, zodat het kind deze al dan niet kan gebruiken wanneer hij of zij het wil.

Besteed vooral aandacht aan het ontwerp

Veel kinderen zijn wispelturig en ze voelen zich aangetrokken door alles wat kleurrijk is. Waarom zou je hiermee geen rekening houden bij de keuze van een bureaustoel?

De bureaustoelen in een kinderkamer moeten een felle, vrolijke kleur hebben die ze mooi vinden. Uit studies blijkt zelfs dat kinderen academisch beter presteren als ze hun eigen meubilair kunnen kiezen. Natuurlijk houdt dit in dat ze een stoel in hun favoriete kleur kunnen kiezen.

In dit opzicht bieden gamestoelen veel interessante designopties, zoals de Drift-stoel die opvallende alternatieven biedt in groen, blauw en wit.

De rugleuning, een essentieel onderdeel van een kinderbureaustoel

Als er iets is waar we met onze kleintjes voortdurend mee worstelen, dan is het wel om ze juist in de stoel te laten zitten. Zij hebben de neiging om op hun zij te gaan zitten, in onmogelijke hoeken gekruist te gaan zitten of te veel achterover te leunen.

De rugleuning is hierbij zeer belangrijk. De functie ervan is niet alleen de rug te ondersteunen, maar ook om de stoel juist te verstellen, zodat het lichaam geen onnatuurlijke houding aanneemt. Met andere woorden, een rugrechthouder.

Sommige stoelen, zoals de Canton-bureaustoel, hebben een rugleuning met lendensteun en een goede basis om de intense activiteit van de jongste leden van het gezin aan te kunnen.

Kies voor een gewatteerde kinderbureaustoel en zeg vaarwel tegen wonden!

De intense activiteit van de kinderen betekent dat ze de hele tijd opstaan en weer gaan zitten. Het is goed dat ze actief zijn, maar het wordt gevaarlijk wanneer ze nauwelijks opletten en plotselinge bewegingen maken die schaaf- of stootwonden kunnen veroorzaken.

Om dit te voorkomen, kan een stoel met een gewatteerde zitting je nieuwe beste vriend worden. Hoe actief je ook bent, de stoel is niet de oorzaak is van je blauwe plekken.

Vond je onze vijf tips voor het kiezen van kinderbureaustoelen nuttig? Vergeet niet dat we bij 365BureauStoel een ruim assortiment bureaustoelen hebben die geschikt zijn voor kinderen, met de kwaliteitsgarantie die alleen 365BureauStoel je kan bieden.

Bezoek ons nu op onze 365BureauStoel-website en profiteer van onze kortingen. We verwachten je!