Ergonomie en gezondheid
Carlos Fernández Carbonell

Waarom je bureaustoel je gezondheid beïnvloedt

Deel:

Het verzorgen van onze gezondheid tijdens onze dagelijkse activiteiten is net zo belangrijk als regelmatig sporten. Wanneer we veel uren op kantoor doorbrengen, wordt de bureaustoel die we gebruiken van essentieel belang.

Gezondheidsproblemen gerelateerd aan kantoorwerk

Administratief werk is een vorm van zittend werk dat wordt gekenmerkt door een statische houding. Het is werk dat repetitieve bewegingen heeft op een vaste werkplek en bureaustoel. Zitten is geen natuurlijke houding voor ons, ook al lijkt dat misschien zo. Het lichaam is ontworpen om in beweging te zijn, daarom veroorzaakt langdurig zitten ongemakken in verschillende delen van het lichaam.

Denk hierbij bijvoorbeeld aan het carpaletunnelsyndroom, hoofdpijn en concentratieproblemen veroorzaakt door oogvermoeidheid en droge ogen. De gezondheidseffecten van zittend werk zijn ook gerelateerd aan problemen met de bloedcirculatie in de benen en mogelijk zelfs het ontstaan van spataderen. Verder kun je denken aan spiervermoeidheid en pijn in de nek, lenden en rug.

Por qué la silla de oficina que utilizas afecta a tu salud

Een goede stoel verbetert je houding

Ga goed zitten, want goed zitten op kantoor is belangrijker dan je denkt. Je moet je wervelkolom zo recht mogelijk houden en dicht bij de tafel zitten met je rug tegen de leuning. Zorg er ook voor dat je knieën gebogen zijn en je voeten op de grond rusten.

Kwalitatieve, ergonomische bureaustoelen, zoals die van 365Bureaustoel, zijn ontworpen om je te helpen een juiste zithouding aan te nemen en te behouden. Het eerste kenmerk om op te letten bij een ergonomische bureaustoel is dat deze verstelbaar is. Pas de rugleuning aan naar de behoeften van elk moment en stel deze vervolgens vast. Op deze manier blijft de "S" die onze wervelkolom vormt altijd ondersteund en wordt overbelasting voorkomen. Het is ook belangrijk om te kiezen voor bureaustoelen met vijf wielen en verstelbare rugleuningen, dit biedt extra stabiliteit. Wielen en een kantelmechanisme geven ons ook bewegingsgemak en helpen ons om dynamisch te zitten. Regelmatig van houding veranderen zal negatieve zijdelingse druk op de tussenwervelschijven voorkomen. Controleer je houding regelmatig en zorg ervoor dat je op deze manier aan je gezondheid werkt! Een ander belangrijk aspect zijn de armsteunen, hierdoor kun je spieren ontspannen en schouders rust geven. Omdat het belangrijk is om voor onze gezondheid te zorgen in het dagelijks leven, is investeren in een goede bureaustoel essentieel.