Kantoordecoratie

7 redenen om een vloerbeschermer voor je bureaustoel te hebben

Deel:

Weet je wat het doel is van een vloerbeschermer voor je bureaustoel? Hier zijn 7 redenen waarom je er een zou moeten aanschaffen voor je werkruimte of slaapkamer.

Vaak moeten we, terwijl we op kantoor of thuis werken of iets in onze kamer uitzoeken, ons behendig van de ene plaats naar de andere begeven, hetzij om een document te zoeken of iets op te rapen dat we vergeten zijn.

Voor dit komen en gaan is de ideale manier om heen en terug te gaan, staan, het zou heerlijk zijn om de benen te strekken. Maar laten we onszelf niet voor de gek houden, meestal doen we het zittend en bewegen we ons voort dankzij de wieltjes van onze bureaustoel.

Normaal gesproken worden sommige modellen bureaustoelen of gamestoelen geleverd met wieltjes die geschikt zijn voor alle soorten vloeren, zoals het geval is met onze Spider gamestoel.

Niet alle modellen hebben echter dit voordeel en het is niet ongewoon dat deze herhaalde verplaatsingen de vloer op kantoor of thuis onherstelbaar beschadigen.

Juist om dit te voorkomen werden vloerbeschermers voor bureaustoelen ontwikkeld. Ze bestaan uit een PVC-oppervlak, meestal transparant (hoewel er ook veel opvallende modellen zijn, zoals deze Dragon Flame beschermer).

De functie is juist om die krassen te vermijden bij het draaien of bewegen met onze bureaustoel, maar ze hebben ook vele andere voordelen. Wij vertellen je er hieronder over:

1.  Vloerbeschermers werken zeer goed op elk oppervlak.

Of je nu parket, tegels, marmer, hout of laminaat hebt, de vloerbeschermers passen overal perfect op zonder weg te glijden.

2.  Ze beschermen de vloer tegen scherpe voorwerpen of klein gereedschap

Het is ons allemaal wel eens overkomen dat we een nieuw meubelstuk in elkaar zetten of met een schaar knippen en plotseling ons gereedschap op de grond zien vallen en een vervelende vlek of inkeping in onze houten vloer veroorzaken.

Als je een vloerbeschermer in de kamer hebt, hoef je je geen zorgen te maken over iets anders dan bukken om het gevallen gereedschap op te rapen.

3.  Ze absorberen lawaai bij verplaatsingen

Dit is vooral opmerkelijk als je met iemand anders samenwoont. De muren zijn vaak van papier en als iemand gedwongen is thuis te werken terwijl de ander moet slapen, is het erg vervelend om voortdurend het lawaai van het verplaatsen met de bureaustoel te horen.

De vloerbeschermers hebben echter de eigenschap juist dat gerommel van de vloer en het komen en gaan te absorberen, zodat je je geen zorgen meer hoeft te maken over stil zijn of voorzichtig opstaan en gaan zitten.

4.  Ze bieden een betere grip

Vooral als je op een tegelvloer werkt, zal het werken op een vloerbeschermer je bureaustoel veel veiliger maken en die vervelende verschuivingen tijdens het werk voorkomen. Dit is te danken aan het binnenste gedeelte van de vloerbeschermer dat als een zuignap werkt en stevig aan de vloer blijft kleven.

5. Ze helpen je je kantoor schoon te houden

Dit is een van de belangrijkste redenen waarom mensen een vloerbeschermer kopen, die helpt de vloer te beschermen tegen het rollen van de wielen van je bureaustoel. In feite zijn ze bestand tegen water, olie, vloeistoffen of vuil dat erop wordt gemorst. Neem gewoon een doek, bevochtig die met water en wrijf erover om in één beweging zoveel mogelijk residu te verwijderen.

6.  Ze zijn gemaakt van zeer bestendig materiaal

Hoe hard je ook probeert, het zal niet gemakkelijk zijn ze te beschadigen: het materiaal is zo dik dat je de krassen niet merkt, hoe vaak je er ook overheen rijdt.

Dit betekent ook dat hij niet zal barsten of buigen, hoeveel gewicht je er ook op zet. Bovendien is hij bestand tegen zuren en deinst hij zelfs niet terug voor hoge temperaturen.

7.  Ze passen goed in een grote verscheidenheid van omgevingen

Of je nu een vloerbeschermer nodig hebt voor een kantoor of voor de kamer van een tiener, dankzij de verscheidenheid aan maten en dessins op de markt kun je dit product aan verschillende ruimten aanpassen zonder dat het ook maar een beetje vloekt.

Ze komen vooral voor in gameruimten, met gamestoelen met een sportief design en een uitgesproken agressieve stijl, hoewel dit meestal meer aan een esthetische zin beantwoordt (het merk Erghos heeft in deze zin de perfecte combi). Ze zijn ook typisch voor jeugdkamers en kantoren, omdat daar meer beweging is wanneer men zit.

Bij 365BureauStoel hebben we de meest innovatieve en unieke ontwerpen van vloerbeschermers voor bureaustoelen, bureaustoelen en gamestoelen, met verschillende maten en afmetingen, zodat je kunt profiteren van al hun voordelen en nooit meer de vloer hoeft te vervangen.

Bezoek ons nu op onze 365BureauStoel website en ontdek alle aanbiedingen en promoties die we voor u hebben klaargezet. We verwachten je!