Tips over stoelen

De 5 beste ergonomische stoelen voor thuiswerken

Deel:

Bent u uw oude stoel beu? Ontdek hier de 5 beste ergonomische stoelen voor thuiswerken en optimaliseer uw werkruimte.

Em de huidige dagen is het hebben van ergonomische stoelen, zowel voor thuiswerken als voor op kantoor, een prioriteit geworden. Comfort en gezondheid op de werkplek zijn fundamentele aspecten die direct van invloed zijn op onze productiviteit en welzijn. In dit artikel zullen we de 5 beste ergonomische stoelen verkennen die u zullen helpen uw werkruimte te optimaliseren, u het comfort en de ondersteuning bieden die u nodig heeft voor lange werkdagen. Ontdek hoe u de perfecte stoel kunt kiezen voor uw werkomgeving en ervaar een aanzienlijke verbetering in uw werk.

Wat betekent het dat een stoel ergonomisch is?

Een stoel wordt als ergonomisch beschouwd wanneer deze specifiek is ontworpen en gebouwd om de gebruiker maximaal comfort en ondersteuning te bieden tijdens het werk. Deze term, "ergonomisch", verwijst naar de wetenschap van het ontwerp die zich richt op het aanpassen van producten en omgevingen aan het menselijk lichaam en zijn bewegingsmogelijkheden. In de context van stoelen betekent dit dat een ergonomische stoel is ontworpen om zich aan te passen aan de natuurlijke vorm van het menselijk lichaam, waardoor een juiste en comfortabele houding tijdens lange werkdagen mogelijk is.

Ergonomische stoelen zijn ontworpen om de spanning in de rug, nek en andere delen van het lichaam te verminderen, waardoor het risico op blessures als gevolg van een verkeerde houding en vermoeidheid wordt geminimaliseerd. Deze stoelen hebben meestal kenmerken zoals hoogteverstelling, lendensteun, verstelbare armleuningen en gestoffeerde zittingen die zich aanpassen aan het lichaam van de gebruiker. Kortom, een ergonomische stoel is ontworpen om u de ondersteuning en het comfort te bieden die u nodig heeft om gezonder en productiever te werken.

Kenmerken van ergonomische stoelen

Ergonomische stoelen hebben een aantal sleutelkenmerken die ze onderscheiden van gewone stoelen. Deze kenmerken zijn zorgvuldig ontworpen om de gezondheid en het welzijn van de gebruiker op de werkplek te verbeteren. Enkele van de meest voorkomende kenmerken van ergonomische stoelen zijn:

Hoogteverstelling: Ergonomische stoelen hebben meestal een mechanisme waarmee de hoogte van de zitting kan worden aangepast, zodat de gebruiker met platte voeten op de grond kan zitten en een juiste houding kan behouden.

Lendensteun: Deze stoelen bieden extra ondersteuning in het lendegebied van de rug, bevorderen een natuurlijke positie van de wervelkolom en verminderen de druk op de onderrug.

Verstelbare armleuningen: De armleuningen van ergonomische stoelen zijn meestal in hoogte en hoek verstelbaar, zodat de gebruiker de armen in een comfortabele positie kan plaatsen en de spanning op de schouders kan verminderen.

Gestoffeerde zitting: De zitting van een ergonomische stoel is meestal gestoffeerd en ergonomisch ontworpen om zich aan te passen aan de vorm van de gebruiker en het gewicht gelijkmatig te verdelen.

Kantelmechanismen: Veel ergonomische stoelen hebben kantelmechanismen waarmee de gebruiker de rugleuning gecontroleerd kan kantelen, wat nuttig kan zijn om te rusten en van houding te veranderen tijdens het werk.

Samen maken deze kenmerken ergonomische stoelen ideaal voor het bevorderen van gezondheid, comfort en productiviteit op de werkplek, terwijl ze helpen bij het voorkomen van gezondheidsproblemen die verband houden met houding en langdurig werk. Als u meer informatie wilt over ergonomische stoelen, nodigen we u uit om ons blogartikel te lezen over Hoe kies je een ergonomische stoel?.


Hieronder presenteren we onze selectie van de beste ergonomische stoelen zodat u de meest geschikte kunt kiezen voor uw behoeften.

Ergocity ergonomische stoel: esthetiek en functionaliteit in één ontwerp.

beste ergonomische stoelen voor thuiswerken

Bij de keuze van een ergonomische stoel zoeken veel mensen er één die zich aanpast aan de ruimte waarin zij gaan werken en vooral dat het ontwerp niet vloekt met de omgeving.

In die zin past de Ergocity ergonomische stoel zich perfect aan, met een veelheid aan kleuren om uit te kiezen, zodat kleur geen probleem is.

De meest relevante kenmerken zijn:

 • hij heeft een vergrendelbaar liegmechanisme, zodat u de rugleuning tot 120 graden kunt kantelen en in drie standen kunt vergrendelen.
 • de armsteunen hebben 7 hoogtestnaden om vermoeidheid van de bovenste ledematen te voorkomen.
 • de hoofdsteun kan in hoogte en hoek worden versteld om de nek en de nekwervels te laten rusten;
 • hij is bekleed met ademend gaas, met een dubbel gaasstoffenkussen voor slijtvastheid en ademend vermogen.
 • De gepatenteerde lendensteun past zich perfect aan de welving van de rug aan, biedt extra steun aan de taille en ontlast de ruggengraat.

Hij beschikt ook over het ISO 9001 kwaliteitscertificaat, waardoor hij alle garanties biedt op het gebied van functionaliteit. Al met al is het de perfecte stoel als u op zoek bent voor intensief professioneel gebruik.

Ergonomische stoel Locktech: een zeer compleet mode

beste ergonomische stoelen voor thuiswerken

De ergonomische stoel Locktech is onder meer uitgerust met een synchroonmechanisme, die een grotere bewegingsvrijheid en een groter instelbereik biedt dan normale mechanismen.

Bovendien:

 • 100% ademende gaas rug, zodat warmte of kou geen probleem is.
 • lendensteun voor optimale ondersteuning van de rug.
 • in hoogte verstelbare hoofdsteun en armleuningen.
 • afgeronde rand van de zitting om de bloedcirculatie in de benen te bevorderen.
 • goedgekeurd volgens de norm UNE EN 1335 wat afmetingen, veiligheid, stabiliteit, sterkte en duurzaamheid betreft.

Als u op zoek bent naar een bijzonder functionele en betaalbare ergonomische stoel voor professioneel gebruik, dan is dit model perfect voor u.

Ergonomische stoel Spine: aanpasbaar aan uw bewegingen

beste ergonomische stoelen voor thuiswerken

Als u niet overtuigd bent van de stoelen met gaas, raden wij u aan eens naar dit model te kijken. Spine is een geavanceerde, ergonomische en zeer aanpasbare stoel. Het geheim van de Spine zit hem in de flexibele vinnen die de rugleuning vormen en die de wervels van een menselijke rug imiteren, wat een superieur comfort biedt ten opzichte van traditionele stoelen.

Enkele van zijn hoogtepunten

 • Vormen ontworpen voor optimale ondersteuning van het lichaam.
 • synchroon mechanisme met verschillende standen voor de rugleuning, waardoor het een zeer aanpasbaar accessoire is.
 • De in hoogte en diepte verstelbare armleuningen, evenals de in hoogte en hoek verstelbare hoofdsteun, ontbreken uiteraard niet.
 • solide stalen voet voor universeel gebruik en mobiliteit.
 • rubber wielen geschikt voor alle soorten vloeren.
 • het ISO 9001 kwaliteitscertificaat

Deze ergonomische stoel is dus perfect voor u als u op zoek bent naar een meer variabel gebruik buiten de professionele omgeving.

Ergonomische stoel Android, topmodel voor liefhebbers van comfort

beste ergonomische stoelen voor thuiswerken

De ergonomische stoel Android is één van de meest complete modellen in termen van functionaliteit, ontwerp en fabricagekwaliteit.

Laat u niet misleiden door het ontwerp, want de functies kunnen qua kwaliteit wedijveren met de topmodellen:

 • Met één vingerbeweging hebt u snel toegang tot alle instelopties via dezelfde hendel.
 • de lendensteun is flexibel, volledig aanpasbaar zodat u hem aan uw lichaamsbouw kunt aanpassen.
 • de constructie is gemaakt van met glasvezel versterkt staal, waardoor zij robuust en bestand is tegen diverse toepassingen. Tegelijkertijd heeft hij een lichtheid die ongewoon is voor dit type stoel.
 • beschikt over een mechanisme om de zitting en de rugleuning aan te passen aan uw lichaamsgewicht.

Al met al is Android een supercompleet model dat zelfs de meest veeleisende gebruikers tevreden zal stellen.

Ergonomische stoel Thunder, luxe onder de stoelen

beste ergonomische stoelen voor thuiswerken

Om deze lijst af te ronden mocht het model Thunder, een nieuw tijdperk in comforttechnologie, niet ontbreken. Met zijn sobere vormgeving en bovengemiddelde prestaties doet de ergonomische stoel Thunder precies wat hij belooft:

 • gemaakt van ademend gaas, perfecte combinatie van grote duurzaamheid met optimale ventilatie, een afwerking die sterk aanbevolen wordt omwille van zijn reinigingsgemak en duurzaamheid.
 • 3-dimensionaal verstelbare armleuningen met flexibele polyurethaan steun, waardoor het meer aanpasbaar en prettig aanvoelt;
 • gemaakt van nylon met 30% glasvezel voor sterkte en duurzaamheid;
 • aanpassing met synchroonmechanisme instelbaar volgens het lichaamsgewicht.
 •  Ruime hoofdsteun, en een lendensteun van hoge kwaliteit.

En als u meer wilt, kom dan eens kijken op onze 365Bureaustoel website en u zult de vele aanbiedingen van  ergonomische stoelen zien die wij voor u hebben.

Of, als u dat liever doet, neem contact met ons op en wij zullen al uw vragen beantwoorden. Wij wachten op u!