Tips over stoelen
Maria Fernanda Casique

De vijf beste ergonomische bureaustoelen voor thuiswerken

Deel:

Bent u uw oude bureaustoel beu? Ontdek in dit artikel de vijf beste ergonomische bureaustoelen voor thuiswerken en optimaliseer uw werkruimte.

Em de huidige dagen is het hebben van ergonomische bureaustoelen, zowel voor thuiswerken als voor op kantoor, een prioriteit geworden. Comfort en gezondheid op de werkplek zijn fundamentele aspecten die direct van invloed zijn op onze productiviteit en welzijn. In dit artikel zullen we de 5 beste ergonomische stoelen verkennen die u zullen helpen uw werkruimte te optimaliseren, u het comfort en de ondersteuning bieden die u nodig heeft voor lange werkdagen. Ontdek hoe u de perfecte bureaustoel kunt kiezen voor uw werkomgeving en ervaar een aanzienlijke verbetering in uw werk.

Wat betekent het dat een bureaustoel ergonomisch is?

Een bureaustoel wordt als ergonomisch beschouwd wanneer deze specifiek is ontworpen en gebouwd om de gebruiker maximaal comfort en ondersteuning te bieden tijdens het werk. Deze term, "ergonomisch", verwijst naar de wetenschap van het ontwerp die zich richt op het aanpassen van producten en omgevingen aan het menselijk lichaam en zijn bewegingsmogelijkheden. In de context van stoelen betekent dit dat een ergonomische stoel is ontworpen om zich aan te passen aan de natuurlijke vorm van het menselijk lichaam, waardoor een juiste en comfortabele houding tijdens lange werkdagen mogelijk is.

Ergonomische bureaustoelen zijn ontworpen om de spanning in de rug, nek en andere delen van het lichaam te verminderen, waardoor het risico op blessures als gevolg van een verkeerde houding en vermoeidheid wordt geminimaliseerd. Deze stoelen hebben meestal kenmerken zoals hoogteverstelling, lendensteun, verstelbare armleuningen en gestoffeerde zittingen die zich aanpassen aan het lichaam van de gebruiker. Kortom, een ergonomische stoel is ontworpen om u de ondersteuning en het comfort te bieden die u nodig heeft om gezonder en productiever te werken.

Kenmerken van ergonomische bureaustoelen

Ergonomische bureaustoelen hebben een aantal sleutelkenmerken die ze onderscheiden van gewone bureaustoelen. Deze kenmerken zijn zorgvuldig ontworpen om de gezondheid en het welzijn van de gebruiker op de werkplek te verbeteren. Enkele van de meest voorkomende kenmerken van ergonomische bureaustoelen zijn:

Hoogteverstelling: Ergonomische bureaustoelen hebben meestal een mechanisme waarmee de hoogte van de zitting kan worden aangepast, zodat de gebruiker met platte voeten op de grond kan zitten en een juiste houding kan behouden.

Lendensteun: Deze bureaustoelen bieden extra ondersteuning in het lendegebied van de rug, bevorderen een natuurlijke positie van de wervelkolom en verminderen de druk op de onderrug.

Verstelbare armsteunen: De armsteunen van ergonomische bureaustoelen zijn meestal in hoogte en hoek verstelbaar, zodat de gebruiker de armen in een comfortabele positie kan plaatsen en de spanning op de schouders kan verminderen.

Gestoffeerd zitvlak: De zitting van een ergonomische bureaustoel is meestal gestoffeerd en ergonomisch ontworpen om zich aan te passen aan de vorm van de gebruiker en het gewicht gelijkmatig te verdelen.

Kantelmechanismen: Veel ergonomische bureaustoelen hebben kantelmechanismen waarmee de gebruiker de rugleuning gecontroleerd kan kantelen, wat nuttig kan zijn om te rusten en van houding te veranderen tijdens het werk.

Samen maken deze kenmerken ergonomische bureaustoelen ideaal voor het bevorderen van gezondheid, comfort en productiviteit op de werkplek, terwijl ze helpen bij het voorkomen van gezondheidsproblemen die verband houden met houding en langdurig werk. Als u meer informatie wilt over ergonomische bureaustoelen, nodigen we u uit om ons blogartikel te lezen over hoe je een ergonomische bureaustoel kiest.


Hieronder presenteren we onze selectie van de beste ergonomische bureaustoelen zodat u de meest geschikte kunt kiezen voor uw behoeften.

Ergocity ergonomische bureaustoel: esthetiek en functionaliteit in één

beste ergonomische stoelen voor thuiswerken

Bij de keuze van een ergonomische bureaustoel zoeken veel mensen er één die zich aanpast aan de ruimte waarin zij gaan werken en vooral dat het ontwerp niet vloekt met de omgeving.

In die zin past de Ergocity ergonomische bureaustoel zich perfect aan, met een grote hoeveelheid aan kleuren om uit te kiezen, zodat kleur geen probleem is.

De meest relevante kenmerken zijn:

 • hij heeft een vergrendelbaar kantelmechanisme, zodat u de rugleuning tot 120 graden kunt kantelen en in drie standen kunt vergrendelen
 • de armsteunen hebben 7 hoogtestanden om vermoeidheid van de bovenste ledematen te voorkomen
 • de hoofdsteun kan in hoogte en hoek worden versteld om de nek en de nekwervels te laten rusten
 • hij is bekleed met ademende Mesh stof, met een dubbel gaasstoffenkussen voor slijtvastheid en ademend vermogen
 • De gepatenteerde lendensteun past zich perfect aan de natuurlijke kromming van de rug aan, biedt extra steun aan de taille en ontlast de ruggengraat

Deze bureaustoel beschikt ook over het ISO 9001 kwaliteitscertificaat, waardoor alle garanties worden geboden op het gebied van functionaliteit. Al met al is het de perfecte bureaustoel als u op zoek bent naar een bureaustoel voor intensief professioneel gebruik.

Locktech ergonomische bureaustoel: een zeer complete bureaustoel

beste ergonomische stoelen voor thuiswerken

De ergonomische bureaustoel Locktech is onder meer uitgerust met een synchroonmechanisme, die een grotere bewegingsvrijheid en een groter instelbereik biedt dan normale mechanismen.

Bovendien biedt deze bureaustoel:

 • rugleuning bekleed met 100% ademende Mesh stof, zodat warmte of kou geen probleem is
 • leen endensteun voor optimale ondersteuning van de rug
 • in hoogte verstelbare hoofdsteun en armsteunen
 • afgeronde rand van de zitting om de bloedcirculatie in de benen te bevorderen
 • goedgekeurd volgens de norm UNE EN 1335 wat afmetingen, veiligheid, stabiliteit, sterkte en bestendigheid betreft.

Als u op zoek bent naar een bijzonder functionele en betaalbare ergonomische bureaustoel voor professioneel gebruik, dan is dit exemplaar perfect voor u.

Spine ergonomische bureaustoel: past zich aan uw bewegingen aan

beste ergonomische stoelen voor thuiswerken

Als u niet overtuigd bent van de bureaustoelen die met Mesh stof bekleed zijn, raden wij u aan eens naar dit model te kijken. Spine is een geavanceerde, ergonomische en zeer aanpasbare bureaustoel. Het geheim van de Spine zit hem in de flexibele vinnen die de rugleuning vormen en die de wervels van een menselijke rug nabootsen, wat een superieur comfort biedt ten opzichte van traditionele bureaustoelen.

Enkele van de fijne eigenschappen:

 • het voorgevormde ontwerp bied optimale ondersteuning aan het lichaam
 • synchroon mechanisme met verschillende standen voor de rugleuning, waardoor het een zeer aanpasbaar accessoire is
 • De in hoogte en diepte verstelbare armleuningen, evenals de in hoogte en hoek verstelbare hoofdsteun, ontbreken uiteraard niet
 • solide stalen onderstel voor universeel gebruik en mobiliteit
 • rubberen wielen, geschikt voor alle soorten vloeren
 • het ISO 9001 kwaliteitscertificaat

Deze ergonomische bureaustoel is dus perfect voor u als u op zoek bent naar een bureaustoel voor een meer variabel gebruik buiten de professionele omgeving.

Android ergonomische bureaustoel, ideaal voor liefhebbers van comfort

beste ergonomische stoelen voor thuiswerken

De ergonomische bureaustoel Android is één van de meest complete modellen in termen van functionaliteit, design en productiekwaliteit.

Laat u niet misleiden door het eenvoudig ogende design, want de eigenscahappen van deze bureaustoel komen kwalitatief overeen met bureaustoelen uit het topsegment: 

 • met één vingerbeweging via een hendel heeft u snel toegang tot alle instelopties 
 • de lendensteun is flexibel, volledig aanpasbaar zodat u hem aan uw lichaamsbouw kunt aanpassen
 • de constructie is gemaakt van met glasvezel versterkt staal. Hierdoor is deze bureaustoel robuust en bestand tegen divers gebruik. Tegelijkertijd maakt dit de bureaustoel heel licht, wat ongewoon is voor dit type stoel
 • beschikt over een mechanisme om de zitting en de rugleuning aan te passen aan uw lichaamsgewicht

Al met al is Android een supercomplete bureaustoel die zelfs de meest veeleisende gebruikers tevreden zal stellen.

Thunder ergonomische bureaustoel, luxepaard onder de bureaustoelen

beste ergonomische stoelen voor thuiswerken

Om deze lijst af te ronden kan de Thunder niet ontbreken, ontworpen volgens de laatste comforttechnologie, niet ontbreken. Met de sobere vormgeving en bovengemiddelde prestaties doet de ergonomische bureaustoel Thunder precies dat wat hij belooft:

 • bekleed met ademende Mesh stof, de perfecte combinatie van hoge bestendigheid en optimale ventilatie. Mesh bekleding wordt sterk aanbevolen vanwege zijn reinigingsgemak en bestendigheid
 • 3-dimensionaal verstelbare armsteunen, van flexibel polyurethaan. Dit zorgt voor meer aanpasbaarheid en voelt prettig aan
 • gemaakt van nylon dat is versterkt met 30% glasvezel voor stevigheid en bestendigheid
 • aanpasbaar synchroonmechanisme dat instelbaar is naar het lichaamsgewicht
 • ruime hoofdsteun, en een lendensteun van hoge kwaliteit

En als u nog meer opties wilt zien, neem dan eens een kijkje in de 365Bureaustoel webshop, waar wij veel kortingen op ergonomsiche bureaustoelen voor u hebben klaarstaan.

Of, als u dat liever doet, neem contact met ons op en wij zullen al uw vragen beantwoorden. Wij wachten op u!