Tips over stoelen

Hoe kies je een ergonomische stoel?

Deel:

Ben jij op zoek naar een ergonomische stoel, maar weet je niet goed waar je op moet letten? Bij 365BureauStoel houden we 3 belangrijke punten in gedachten om de beste ergonomische stoel te kiezen.

Op gezondheid zouden we niet moeten bezuinigen, en zeker niet als het gaat om dingen die we dagelijks gebruiken.

Een zittend bestaan wordt wel de nieuwe stille pandemie genoemd waar niemand het over heeft. Naar schatting 60% van de wereldbevolking brengt de dag zittend door en dit heeft ernstige gevolgen voor de gezondheid: meer kans op hartfalen, obesitas, diabetes, ernstige rugproblemen, nekpijn enz. enz.

Voor veel mensen vereist hun werk, vaak achter de computer, dat ze lange tijd zittend doorbrengen.

En juist daarom is het kiezen van een goede stoel zo belangrijk. Op de lange termijn voorkom je gezondheidsproblemen die verdergaan dan een hoofdpijntje.

Ergonomische stoelen veroorzaken een ware revolutie in kantoren omdat ze zijn ontworpen om uren en uren zittend door te brengen zonder ergens pijn te krijgen.

Maar pas op, niet alle stoelen zijn geschikt. Let op de volgende drie aspecten om een geschikte ergonomische stoel te kiezen.

Check of de maat van de ergonomische stoel geschikt is voor jou

Dit lijkt iets onnozels, maar is het niet.

Ergonomische stoelen zijn ergonomische omdat ze zich aanpassen aan jouw ergonomie in elk opzicht. Je lengte en gewicht zijn belangrijk bij het kiezen van de juiste maten voor jou.

Tegenwoordig zijn er de beroemde XXL-stoelen en kun je een stoel komen uitproberen om er zeker van te zijn dat deze comfortabel is voor jou.

Om je een idee te geven: aan beide kanten van de heupen moeten minimaal drie centimeter vrij blijven en het zitvlak moet tot vlak achter de knieën komen, zonder de beweging van de knieën te belemmeren.

Zorg dat alle instellingen kunnen worden aangepast

Hoe kies je een ergonomische stoel

Een van de kenmerken van een ergonomische stoel is dat je hem volledig kunt aanpassen aan jouw lichaam.

Het meest gangbare verstelbare element is de hoogte. Dit kun je op vrijwel alle kantoorstoelen instellen. Wil je weten of jouw stoel op de juiste hoogte staat? Je voeten moeten vlak op de vloer kunnen staan met de knieën in een hoek van negentig graden.

Maar los van de hoogte zijn er nog veel meer instellingen die een stoel echt ergonomische maken. Bijvoorbeeld de hoogte van de armleuningen of zelfs de hoofdsteun.

Er zijn zeer geavanceerde modellen, zoals de ergonomische stoel Physix die je orbitaal kunt aanpassen, met armleuningen in drie dimensies, verstelbare hoogte en diepte van het zitvlak, verstelbare hoogte van de hoofdsteun, verstelbare hoogte en diepte van de rugsteun en een instelbare spanning.

Let goed op de rugleuning van de ergonomische stoel

Hoe kies je een ergonomische stoel

De rugleuning is zonder twijfel het belangrijkste onderdeel van dit type stoel, want hierop rusten je onder-, midden en bovenrug. Dit is waar mogelijke problemen in de toekomst ontstaan.

Waar moet een ergonomische stoel aan voldoen?

- Steun bieden aan de onderrug: dit is fundamenteel. Ergonomische stoelen bieden een goede steun voor de onderrug waarop deze zone kan rusten. Onze ergonomische stoel Vision bijvoorbeeld heeft een zelfaanpassende steun voor de onderrug, zodat je zelf niets hoeft in te stellen in de stoel voor een correcte ondersteuning.

- Ademende stof: omdat je veel uren op dit oppervlak gaat doorbrengen, is het belangrijk dat het ademt en de temperatuur kan reguleren zonder het warm of koud te krijgen.

- Een speciaal gevormd ontwerp dat zich aanpast aan de kromming van de rug, een ander belangrijk aspect om te zorgen dat je lichaam volledig en natuurlijk ondersteund wordt, comfortabel en niet geforceerd.

- Achterover kunnen leunen: een volledig ondersteunde rug heeft weinig zin als je niet naar achteren kunt leunen om te ontspannen na een tijdje in dezelfde positie. Een geforceerde of stijve houding gaat niet samen met een goede ergonomie. Hier moet je zeker op letten als je op zoek bent naar de perfecte ergonomische stoel.

Bij 365BureauStoel zorgen we voor de beste ergonomische stoelen op de markt. Daarom hebben we een selectie ergonomische stoelen voor je, uniek en volledig instelbaar met alle benodigde kenmerken. Ontdek hoe het is om echt gezond en comfortabel te zitten terwijl je werkt of studeert.

Neem een kijkje op de website van 365BureauStoel voor meer informatie en om te profiteren van onze kortingen. Maak kennis met het comfort van 365BureauStoel!