Tips over stoelen

Hoe uw bureaustoel te herstellen

Deel:

Het repareren van een bureaustoel kan soms veel ingewikkelder lijken dan het in werkelijkheid is en dit kan u veel geld besparen.

Bureaustoelen, vooral die voor professioneel gebruik, zijn ontworpen om in hoge mate bestand te zijn tegen slijtage. Dit betekent dat we ze urenlang zonder problemen kunnen gebruiken, maar dat betekent niet dat ze geen onderhoud nodig hebben. Bij 365Bureaustoel zijn we gespecialiseerd in bureaustoelen en vandaag geven we u enkele tips over hoe u uw oude bureaustoel thuiswerken kunt repareren en weer zo goed als nieuw kunt maken. Laten we beginnen!

GASZUIGER

Een van de onderdelen die vaak een onderhoudsbeurt nodig heeft, is de gaszuiger. Het wordt aanbevolen de gaszuiger eenmaal per jaar met een beetje olie in te smeren, zodat het mechanisme soepeler werkt en de levensduur ervan wordt verlengd.

WIELEN

De wielen zijn één van de meest slijtagegevoelige elementen in bureaustoelen, we vinden hoofdzakelijk 2 soorten wielen. Hard rubber of zacht rubber, hard rubber wielen zijn de meest voorkomende en degene die we aantreffen in de meeste bureaustoelen. Zacht rubberen wielen worden gebruikt op meer kwetsbare vloeren zoals parket of tapijt. Een manier om de levensduur van de wielen te verlengen is ze op de juiste ondergrond te gebruiken. Een andere kleine truc om de goede werking van onze wielen te waarborgen is een beetje zacht vet op hun assen aan te brengen, dit zal het vervelende kraken bij het bewegen met de stoel voorkomen en ervoor zorgen dat de onderdelen niet zo veel slijtage ondervinden.

BEKLEDING

Bekleding is een van de onderdelen van bureaustoelen die het meest onderhevig is aan slijtage. We moeten met name voorzichtig zijn met de meest delicate materialen, zoals natuurlijk leder of synthetisch leder. Het is belangrijk voor het schoonmaken geschikte materialen te gebruiken. In het algemeen is neutrale zeep met water altijd het meest aan te bevelen. De laatste jaren zijn gaasstoelen steeds populairder geworden, omdat ze zeer goed bestand zijn tegen slijtage en hun onberispelijke uiterlijk in de loop der tijd behouden.  

ARMSTEUNEN

Bij kantoorstoelen vinden we een breed scala aan armsteunen, zowel vaste als verstelbare. De mechanismen van de armsteunen zijn gewoonlijk sterk en zullen na verloop van tijd waarschijnlijk niet breken, maar gestoffeerde armsteunen of armsteunen van polyurethaan met een geringe dikte hebben de neiging het snelst aan slijtage onderhevig te zijn. In dergelijke gevallen kunnen de armsteunen het best door nieuwe worden vervangen, omdat reparatie meestal zeer ingewikkeld is. Wij hopen dat dit artikel waardevol is geweest en dat wij uw twijfels hebben kunnen wegnemen. Als uw stoel beschadigd is of in slechte staat verkeert, kan dat het perfecte excuus zijn om hem te vervangen door een nieuwe.